10 Soğuk Kahve Tarifi

10 Soğuk Kahve Tarifi

Sıcak yaz aylarında kahve severlerin elinde düşüremeyeceği, kahve sevmeyenlerin ise bir kere denedikten sonra vazgeçemeyeceği soğuk kahve tarifleri sizi yazın sıcak günlerinde ferahlatacak.

Sıcak yaz aylarında kahve severlerin elinde düşüremeyeceği, kahve sevmeyenlerin ise bir kere denedikten sonra vazgeçemeyeceği soğuk kahve tarifleri sizi yazın sıcak günlerinde ferahlatacak.

 

1.      Vanilyalı Buzlu Kahve

 

Gerekenler: 200 ml soğuk kahve, 400 ml. soğuk süt, yarım tatlı kaşığı vanilya özü ve tercihe göre şeker.

 

Yapılışı: Bardağınızı ağzına kadar buzla doldurun. Sütü ve vanilya özünü güzelce karıştırın daha sonra üzerine kahveyi ekleyin ve dilediğiniz kadar şeker koyun. Tercihe göre üzerine vanilyalı dondurma da ekleyebilirsiniz.

 

2.      Kahveli Milkshake

 

Gerekenler: 400 ml. soğuk süt, 2 top kaymaklı dondurma, 2 top çikolatalı dondurma, 1 yemek kaşığı granül kahve, 1 yemek kaşığı pudra şekeri veya toz şeker, 4 küp buz.

 

Yapılışı: Kaymaklı dondurmayı, granül kahveyi, 200ml. soğuk sütü, şekeri ve buzları blender kabına alın ve iyice karıştırın. Daha yoğun bir kıvam elde etmek için sütün kalanını ve çikolatalı dondurmayı da ekleyin ve kısa bir süre daha karıştırın. Karışımı büyük bardaklara aldıktan sonra isterseniz üzerine Hindistan cevizi ya da rendelenmiş çikolata parçaları serpiştirebilirsiniz.

 

3.      Nutellalı Buzlu Kahve

 

Gerekenler: 400 ml. soğuk kahve, 100 ml. süt, 2 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı Nutella

 

Yapılışı: Kahveyi, Nutella’yı ve sütü blenderda iyice karıştırın. Bardağınızın ağzına kadar buz doldurun ve karışımı bardağa dökün.

 

4.      Kahve Smoothie

 

Gerekenler: 100ml. soğuk kahve, 50 ml. Hindistan cevizi sütü, 2 adet muz.

 

Yapılışı: Kahveyi, sütü ve muzu blenderda karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Süslemek için bardağa aldığınız karışımın üzerine krem şanti sıkabilirsiniz.

 

5.      Mocha Punch

 

Gerekenler: 800 ml. espresso, 3 yemek kaşığı kakao tozu, 200 ml. süt, yarım çay kaşığı vanilya, yarım çay kaşığı toz tarçın, 1400 gram vanilyalı dondurma, 1 su bardağı krem şanti.

 

Yapılışı: Kahve, kakao tozu, vanilya ve tarçını iyice karıştırın. Daha sonra servis edecekseniz karışımı buzdolabında saklayın. Karışımı büyük bir punch kasesi ya da sürahiye koyun. Süt ile dondurmayı yavaşça karıştırarak karışıma ekleyin. Bardağa aldıktan sonra bir kaşık krem şanti ile üzerini süsleyebilirsiniz.

 

6.      Naneli Kahve

 

Gerekenler: 300 ml. soğuk kahve, 2 yemek kaşığı nane şurubu ya da 5 dal nane, buz.

 

Yapılışı: Soğuk kahveyi ve nane şurubunu ve buzu blendera doldurun ve smoothie kıvamına gelene kadar karıştırın. Nane şurubu yerine 5 dal nane de kullanabilirsiniz.

 

7.      Karamelli Kahve

 

Gerekenler: 300 ml. soğuk kahve, 200 ml. soğuk süt, 1 yemek kaşığı çikolata şurubu, 2 yemek kaşığı kadar karamel şurubu, yarım çay kaşığı vanilya özü ve bir çimdik tuz.

 

Yapılışı: Soğuk kahveyi, sütü, çikolata ve karamel şurubunu blendera ekleyin. Üzerine vanilya özünü ve ve tuzu atın. Karışım iyice karışana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra bir bardak buzu karışıma dahil ederek smoothie kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.

 

 

8.      Dondurmalı Kahve

 

Gerekenler: 300 ml. soğuk kahve, 1 tatlı kaşığı kakao, 2 top vanilyalı dondurma

 

Yapılışı: Uzun bir bardağa vanilyalı dondurmaları koyun ve soğuk kahveyi üzerinden yavaşça ekleyin. Son olarak 1 tatlı kaşığı kakaoyu kahvenin üzerinde süsleyerek servis edin.

 

 

9.      Frappé

 

Gerekenler: 1.5 tatlı kaşığı çözünebilir kahve, 4-5 tatlı kaşığı su, 200 ml. süt, 2 adet buz, isteğe göre şeker

 

Yapılışı: Shaker ya da orta büyüklükte kavanoza kahveyi, şekeri ve suyu koyup iyice çalkalayın. Kahve, krema kıvamına geldikten sonra bardağa buzları koyun ve üzerinden kahveye dökün. Daha sonra sütü yavaşça bardağın kenarından dökün.

 

10.  Hindistan Cevizli Kahve

 

Gerekenler: 150 ml. soğuk kahve, 300 ml. Hindistan cevizi sütü, 2 yemek kaşığı çikolata şurubu, 1 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı kurutulmuş Hindistan cevizi, yarım çay kaşığı vanilya özü, 1 çay kaşığı şeker.

 

Yapılışı: Kahve bardağına çikolata şurubunu dökün ve üzerine kahveyi, vanilyayı, şekeri, kurutulmuş Hindistan cevizini, 200 ml. Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Kremasını yapmak için de 100 ml. Hindistan cevizi sütünü ve 1 yemek kaşığı şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra kremayı kahvenin üzerine yavaşça ekleyin. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.