Cep Telefonu ile Kıble Bulma

Cep Telefonu ile Kıble Bulma

Cep Telefonu ile Kıble Bulma

Yabancı ülke veya şehirlerde namaz kılmak isteyenler için en önemli güçlük, kıble yönünün doğru olarak tespiti hususudur. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişi kıble yönünün tayini noktasında büyük bir telaşe yaşar. Zira namazın geçerliliği için, kişinin namazı kıble istikametine yönelerek kılması gerekmektedir. Bu nedenle kıble yönünün doğru bir şekilde tespiti namazın sıhhati açısından büyük önem taşır. Kıble yönünü tespit etmek için birçok yöntem bulunmakla birlikte, internet ortamında çevrimiçi kıble bulma servislerinin hızlı, pratik ve hassas hesaplamalarıyla ön plana çıktığı görülmektedir.
Günümüzde akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte, cep telefonları üzerinden kıble yönünü bulma yöntemleri de yaygınlaşmıştır. Birçok kişi, cep telefonlarına kıble bulucu uygulama indirerek bu sorunu çözmeye çalışmaktadır. Ancak bu uygulamaların bazıları, kullanıcının cep telefonunda pusula sensörü özelliğinin bulunmamasından ötürü çalışmamaktadır. Dolayısıyla pusula sensörü olmayan telefonlarda doğru sonuçlar alınamamakta, bu da yeni sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Bu gibi sorunları çözmek için ise online kıble bulma servislerinden faydalanmak daha doğru bir yol olarak görülmektedir.

اتجاه القبلة gibi online kıble bulma servisleri, dünyanın neresinde olursanız olun hassas ve doğru kıble yönünü bulmanıza olanak sağlamaktadır. اتجاه القبلة sayesinde cep telefonunuzdan kolayca kıble yönünüzü bulabilirsiniz. Ancak bu servisi kullanmadan önce konumunuzun koordinatlarının bilinmesi gerektiğinden, cep telefonunuzun konum özelliğinin etkinleştirilmesi önem arz etmektedir. Servise girdikten sonra, saniyeler içinde online harita üzerinde kıble yönü hattınızı görebilirsiniz. Bundan sonra ise, çevrenizdeki ev, sokak ve benzeri nesnelerden yararlanarak kıble yönünüzü belirleyebilirsiniz.
Eğer pusula kullanmayı biliyorsanız, القبلة gibi servisler size pusula için kıble derecesi de verilmektedir. Bu dereceyi elinizdeki pusulaya usulünce uygulamak suretiyle de hassas ve kolay bir şekilde kıble yönünüzü bulmanız mümkündür. Sonuç olarak, dünyanın herhangi bir yerinde hızlı, pratik ve hassas bir şekilde kıble yönünü bulmak için online kıble bulma servislerinden faydalanabilirsiniz.
KAYNAK: https://www.al-qibla.net


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.