4500 kişiye yeni iş kapısı
16 şirketle faaliyetini sürdüren Kılıç Holding, Adana, Mersin ve Kahramanmaraş'a alabalık, çupra ve levrek üretimi ile yem sanayisinde toplam 200 milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyor.
Kahramanmaraş'ta kurulan ve üretim kapasitesi yıllık 3-4 bin ton olan alabalık üretim tesislerini 13 bin 500 ton ile tam kapasite çalıştırmayı planlayan holding, Mersin'e yıllık 30 bin ton kapasiteli çupra ve levrek üretim tesisi, Adana'ya ise yıllık 100 bin ton kapasiteli yem fabrikası kuracak.
Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, ülkede siyasi istikrarın sağlanması, ekonomideki iyiye gidiş ve şirket topluluklarının geçen yıl hedeflerini büyük ölçüde gerçekleştirmiş olmasının kendilerini yeni yatırımlara teşvik ettiğini bildirdi.
Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde olan Türkiye'nin, AB kriterlerine uygun, kapasitesi büyük işletmelerde üretim yapmasının kaçınılmaz olduğunu, bu kapsamda Tarım ve Köyişleri Bakanlığının özel sektörü teşvik ettiğini vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:
“Tarımsal faaliyetlerimiz bitkisel üretim, hayvansal üretim ve balıkçılık alt sektörlerinden oluşmaktadır. Tarımsal üretimin en alt sektörü olan balık üretiminde Türkiye'de birinci, yavru balık üretiminde ise Avrupa ülkelerinde birinci sıradayız. Hayvancılıkta ise Avrupa standartlarında gebe düve, süt ve et üretimini artırmayı hedefliyoruz.”
YENİ YATIRIMLAR
Kılıç, bu yıl yatırımlarını güneye de kaydırma hedeflerini gerçeğe dönüştürmeye başladıklarını belirterek, “Adana'nın özellikle buğday ve mısır üretimi ile dikkati çekmesi, Mersin'in de bir deniz kenti olması ve yatırımdaki diğer avantajlarıyla son dönemlerde yıldızının parlaması bizi bu yöreye çekti” dedi.
Kılıç, öncelikle Kahramanmaraş'ta kurdukları ve halen 3-4 bin ton alabalık üretim kapasitesiyle çalışan Gökkuşağı alabalık üretim işletmelerini, 13 bin 500 tonluk tam kapasiteyle çalışır durumda entegre tesis haline getireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Adana'da kuracağımız balık yemi fabrikası için de Adana'nın Kürkçüler beldesi yakınlarında 30 bin metrekare arazi satın aldık. Burada balık yeminin yanı sıra bölgenin özellikle mısır ve buğdayda ön plana çıkarak tahıl ambarı olması nedeniyle tavuk yemi de üreteceğiz. Mudurnu Tavukçuluğu satın almamız nedeniyle doğan tavuk yemi ihtiyacımızı buradan karşılayacağız. Bu sayede yöre çiftçisine de katkı sağlayacağız.
Mersin'de kuracağımız yıllık 30 bin ton üretim kapasiteli çupra ve levrek işletmesi için de proje çalışmaları tamamlandı, gerekli izinler alındı. Adana ve Mersin'deki her iki tesisin temelini bu yılın sonu ya da önümüzdeki yılın başlarında atmayı planlıyoruz.”
Kılıç, halen 4 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarını anımsatarak, toplam 200 milyon doları bulacak yeni yatırımlarla bir bu kadar daha istihdam yaratacaklarını, 2010 yılına kadar çalıştırdıkları personel sayısının 6 bine çıkacağını tahmin ettiklerini vurguladı.
Turizm sektöründeki yatırımlarına da dikkati çeken Kılıç, “Turizm, görmek ve o ortamda yaşamak demektir. Turistik bölgemize gelen yabancı konukların Türk hayvancılığının geldiği noktayı da görebilecekleri dünyadaki son teknolojiye sahip modern hayvancılık işletmelerini ülkemize kazandırma gayretimiz sürecek” diye konuştu.
“HEDEF İLK 50 ARASINA GİRMEK”
Kılıç, 2006 yılını konsolide 100 milyon dolar ciroyla tamamladıklarını anımsatarak, “Elde ettiğimiz başarıyla, gelecek 5 yılın strateji ve hedeflerinin belirlenmesi konularında önemli ve sistemli adımlar attık. Geçmişten günümüze kadar bütün hedeflerimize ulaştık ve önümüzdeki 5 yılda Türkiye'deki ilk 50 grup arasında olmayı hedefliyoruz. Şu anki merkezimiz Bodrum'da olmakla birlikte 2011 yılında Kılıç Holding olarak merkez organizasyonumuzu İstanbul'da oluşturmayı planlıyoruz” dedi.
AA
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.