AOÇ bile aile çiftliğine döndü
Ata mirası AOÇ'de işe alımlarda "eş-dost" kriteri uygulandığı ortaya çıktı.
Bugüne kadar birçok kurum tarafından arazileri yağmalanan Ata mirası AOÇ'de işe alımlarda "eş-dost" kriteri uygulandığı ortaya çıktı. Çiftlikte görevli bazıları üst düzey 10 personelin kızı, oğlu ya da eşi çeşitli pozisyonlarda işe alındı. Tarım Bakanlığı iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, işe alımların bir şirket aracılığıyla yapıldığını bildirdi.
Cumhuriyet Gazetesi'nden Fikret Kozok'un haberine göre; Atatürk’ün en önemli miraslarından biri olan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), uygulanan personel politikalarıyla “aile çiftliği”ne döndü. Çiftlikte görevli 2’si müdür toplam 10 kişinin eşi, kızı ya da oğlu, özel şirketler üzerinden çiftlikte göreve başladı.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ise, skandalı “Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü yönetiminin çeşitli tarihlerde şirket üzerinden gelen elemanlarla, kurum bünyesinde mesailerinin başladığı tarihe kadar herhangi bir irtibatı söz konusu olmamaktadır” diye savundu.
1925 yılında Atatürk tarafından kurulan, günümüze kadar birçok kurum ve kuruluş tarafından topraklarının büyük bölümü işgal edilen AOÇ’de bu kez de kadrolaşma skandalı yaşanıyor.
Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, çiftlikte görevli 2’si müdür, 10 kişinin yakınları özel şirketler aracılığıyla çiftlikte göreve başladı. Çiftlikte “eş-dost” ölçütleriyle işe başlayanlardan bazıları ve yakınlarının çalıştıkları birimler şöyle:
“Hasan Sarıca (Hukuk Müşavirliği-memur)-Serkan Sarıca (oğlu-inşaat bürosu), Kemal Demirel (Muhasebe Müdürü)-Burak Demirel (oğlu-pazarlama), Ramazan Bulut (Ticaret Müdürü)- Taha Bulut (oğlu-pazarlama), Mehmet Tufan (şoför)- Fatih Tufan (oğlu-işçi), Murat Erdoğdu (şoför) - Türkan Erdoğdu (eşi-müdürlük emrinde), Hasan Ünal (memur) - Yasemin Ünal (kızı-süt fabrikasında), Şener Pamuk (memur) - Özlem Pamuk (eşi-işçi), Haktan Zehir (şarap fabrikasında) - Nükhet Zehir (eşi- şarap fabrikasında), Recep Erdoğdu (hayvanat bahçesinde) - Özge Erdoğdu (kızı-hayvanat bahçesinde), Ahmet Vatansever (elektrik atölyesinde) - Özlem Vatansever (eşi-müdürlük emrinde)
Bakanlık: Haberimiz yok!
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ise Cumhuriyet’in sorularına 1 gün gecikmeli olarak verdiği yanıtta, personel politikasındaki “eş-dost” ilişkisinden bakanlığın haberdar olmadığını savundu. Personel sayısının iş yoğunluğu nedeniyle arttığı anlatılan açıklamada, “Dışarıdan, rekabet şartları oluşturularak açık ihale usulü sistemi ile eleman alımı yoluna gidilmiştir” denildi. Açıklamada şöyle devam edildi:
“Bu tip alımlarda, her kamu kuruluşunun yönetimi gibi Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü de, dışarıdan gelen elemanlarla ilgili olarak herhangi bir inisiyatifte bulunmamaktadır. Mevzuat gereğince, ilgili firma uygun elemanları temin etmekle mükelleftir. Gerek temizlik hizmet alımı gerekse güvenlik hizmet alımı için yapılan ihalede çalıştırılacak elemanların işe alımı ve işten çıkarılma tasarrufu tamamen ilgili kanunlar doğrultusunda yükleniciye aittir.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.