B.Ç.'ye teşhis kondu

B.Ç.'ye teşhis kondu

İşte küçük kızın ikinci muayene sonucu

Bursa'da Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in cinsel istismarına uğradığı iddia edilen ve İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nca ikinci kez muayene edilen B.Ç.'ye 'panik bozukluk' teşhisi konulup ilaç tedavisine başlandı. Bu arada B.Ç.'nin olayın ardından götürüldüğü Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde üç gün kontrol edilip, aylar boyunca bir daha da ne aranıp, ne de sorulduğu anlaşıldı. Mahkeme Başkanı Ahmet Fatih Sofu, velayet davasını reddederken Uludağ Üniversitesi Çocuk-Ergen Psikiyatrisi Bölüm Başkanlığı'na uyarı niteliğinde müzekkere yazdı.

Bursa Barosu'nun, Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in cinsel tacizine uğradığı öne sürülen 15 yaşındaki B.Ç. için 2'nci Çocuk Mahkemesi'ne açtığı, yargılanma süresince velayetinin ailesinden alınması, vasi olarak kendisine Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) görevlisinin atanması ve haklarını savunması için kayyum tayinini içeren davası sonuçlandı. Taleplerin hiç birini kabul etmeyen mahkeme, 6 sayfalık gerekçeli karar hazırladı. Hazırlanan altı sayfalık gerekçeli kararda, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında yapılan muayene sonucu B.Ç.'ye 'panik bozukluğu' tanısı konulduğu ve ilaç tedavisine başlandığı da belirtildi.

"MAĞDUR, DİĞER HASTALARDAN ÖNCE MUAYENE EDİLECEK"


Yazar Hüseyin Üzmez'in 14 yaşındaki B.Ç.'yi taciz ettiği olayla ilgili dava sürerken, tacize uğrayan talihsiz kızın muayene ve tedavi aşamasının tam bir skandala dönüştüğü ortaya çıktı. B.Ç. taciz edildiği olayın ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde üç gün boyunca kontrol edildi. Ama teşhis ve tedavi süreci başlamadan geri gönderildi.
B.Ç.'nin devlet korumasında kaldığı yurtta karanlıktan korkup ağlaması, ilk kontrolden tam 7 ay sonra aynı hastaneye telefonla bildirildi. Hastane, istenen randevuyu 3 ay sonraya verdi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bunun üzerine bir başka hastaneye başvurdu. Buradaki doktor B.Ç'nin adli vaka,
ilk muayenesinin de Uludağ Üniversitesi olması nedeniyle oraya gönderilmesi gerektiğini belirtti.

Sonunda B.Ç.'nin muayenesi 23 Şubat 2009'da Dr. Yeşim Tanyeli tarafından yapıldı. Bu gelişmeler, Baro'nun B.Ç.'nin velayetinin ailesinden alınmasını isteyerek başvurduğu 2. Çocuk Mahkemesi karar tutanaklarına yansıdı. Mahkeme Başkanı Ahmet Fatih Sofu velayet davasını reddederken
Uludağ Üniversitesi Çocuk-Ergen Psikiyatrisi Bölüm Başkanlığı'na uyarı niteliğinde müzekkere yazdı. Buna göre, B.Ç., davanın mahiyeti gereği diğer hastalardan öncelikli olarak muayene edilecek, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iletişim halinde tedavi ve rehabilitasyonu istenecek, müzekkerenin aksamasına neden olabilecek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulabilecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.