Bahçeli'den Ermenistan eleştirisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis'te konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920 tarihinin, üç yıl sonra varlığını ve bağımsızlığını bütün dünyaya ilan edecek olan Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi ve hukuki alt yapısının hazırlandığı bir dönemin başlanıcı olduğunu söyledi. Bu yönüyle ilk Meclis'in Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu iradesi olduğunu ve değerinin asla tartışılamayacağını söyleyen Bahçeli, "İnkar edilemez bir gerçektir ki yine bu tarih, vatanın bağımsızlığı ve milletin varlığı için yüreğini ortaya koymuş muhteşem kadroların, büyük Atatürk önderliğinde tarihe damgasını vurduğu dönüm noktasıdır. Bu yönüyle ise bu olay, yeni Türk devletinin habercisidir" dedi.
"Türk milletine gücü yetmeyenler şanslarını bir kez daha deniyor"
Büyük Millet Meclisi'nin açılmasının, milletin varlığına ve bekasına yönelmiş olan ve sabırları zorlayan dayatma ve gelişmeler karşısında neleri göze alıp nasıl başarabileceğinin emsalsiz bir örneğini teşkil ettiğini vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu:
"Gerek Büyük Millet Meclisi'nin açılış destanı ve şartları, gerekse sonradan yaşanan siyasi, sosyal gelişmelerin tamamı, bizleri küçümseyen, onurumuza ve mukaddesatımıza el ve dil uzatmaya yeltenen, gücümüzü sınamaya kalkışanları nasıl bir akıbetin beklediğini anlamaları açısından tarihi bir ibret ve ihtar belgesi olmuştur. Bu nedenle Millet Meclisimizin açılması ile başlayan sürecin manasını ayrıntıları ile bilmenin, devlet ve millet hayatımızda yeniden karşımıza çıkan benzer tehditlerin ve gelişmelerin doğru anlaşılması bakımında da çok önemli olduğuna inanıyorum. En karamsar ortamda, en müşkül anlarda bile Türk milletine gücü yetmeyenlerin, bugün yeni maceralarla ve yollarla şanslarını bir kez daha denemeye çalışmaları bu açıdan beyhude bir gayret olacaktır."
"Son bulmayan öç duyguları yüzleşme adı altında canlı tutuluyor"
Tarihin acı ve tatlı hatıralarla kapanmış sayfalarının, son bulmayan öç ve intikam duygularıyla, asla Türk milletinin hak etmediği insanlık dışı iftiraların yüzleşme adı altında canlı tutulmaya çalışıldığına dikkat çeken Bahçeli, "Türk milletini Selçuklu Sultanı Alparslan adına Romen Diyojen'den Osmanlı Padişahı Fatih adına Konstantin'den ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk adına ise yedi düvelden özür dilemeye kadar götürecek olan suçlamaların ve hesaplaşmanın kapısının aralanmasını kim engelleyecektir? Buna fırsat tanımamız ve bu dayatmaları kabul etmemiz asla ve asla mümkün değildir Unutmayalım ki inancımızın ve iddialarımızın devamı ancak dayanma gücümüz, dik duruşumuz ve savunabilme direncimiz kadar olabilecektir. Bunun en güzel örneği de Büyük Millet Meclis'nin açılışıdır" diye konuştu.
"Milletvekillerine inancım tamdır"
Bahçeli, Türkiye'nin yükselişinin tıpkı '23 Nisan 1920'de tecelli eden şuurda anlamını bulduğu gibi' sorunlara yalnızca başkent Ankara'dan bakan, ayrışmayı değil birleşmeyi, dağılmayı değil buluşmayı, parçalanmayı değil kucaklaşmayı, farklılaşmayı değil bütünleşmeyi hedefleyen kolektif bir anlayışla mümkün olabileceğini söyledi. Bahçeli "Bugün de dün olduğu gibi kardeşliğimize musallat olan gelişmeler karşısında en önemli direnç ve dayanma gücümüz, yüreklerinin vatan ve millet sevgisi ile dolu olduğunu düşündüğüm milletvekillerinin yüksek iradesinde saklıdır. Milletvekillerinin atacakları her adımda, verecekleri her kararda mensubu oldukları 'Gazi Meclis'in tarihine, şerefine, namusuna ve anlamına uygun hareket edeceklerine olan inancım tamdır" dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.