Diyabet Testi Neden Yaptırılmalı?
Diyabet Testi Neden Yaptırılmalı?
Halk arasında "şeker hastalığı" olarak da bilinen ve tıpta adı "Diyabetes Mellitus" olan diyabet hastalığı pankreasın yeteri kadar insülin üretmemesi veya üretilen insülinin verimli şekilde kullanamaması sonucu kandaki şeker miktarının yükselmesidir.Hareketsiz bir yaşam ve obezitenin hastalığın oluşma ihtimalini çok arttırdığı bilinmektedir. Şeker hastalığı genellikle ömür boyu sürer ve tedbir alınmazsa temel organlarda hasara sebep olur. Bu yüzden şeker hastalığı şüphesinde olan kişiler mutlaka uzman bir hekime gitmeli ve diyabet testi yapmalıdırlar.
Glukoz Tolerans Testi Nedir?
Glukoz tolerans testi sırasında temel amaç şeker hastalığı tanısıdır. Bu test sabahları yapılır ve yaklaşık 8 ila 12 saatlik açlık sonrası uygulanır.07:00 ile 10:00 saatleri yapılması tercih edilir. Bu test boyunca hasta oturur durumda bulunur ve hastaların su dışında bir şey yiyip içmesi yasaktır. Hastadan teste başlamadan önce kan alınır ve içine glukoz konmuş su içirildikten 1,2 ve 3 saat sonra tekrar kan alınarak karşılaştırma yapılır.
İnsülin Direnci Testi Nasıl Yapılır?
İnsülin direnci dediğimiz durum hastaların kas, yağ, karaciğer gibi dokulara şekerin alınması ve kullanılmasını zorlaştıran bir hastalıktır. Bu durum fazla insülin salgılanmasına yol açar insülin direnci testi yapılırken 8-10 saatlik açlık sonrası alınan kanındaki şeker ile açlık insülin düzeyi birbiri ile çarpılır ve 405'e bölünür. İnsülin direnç düzeyi bu şekilde ortaya çıkar. www.gelisimlab.com.tr sitesinde bu test ve çok daha fazlası hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.