E2 Yatırımcı Vizesi Nedir
E2 Yatırımcı Vizesi Nedir
Amerika E2 yatırımcı vizesi son zamanlarda Türk yatırımcılar için çok popüler bir hale gelmiştir ve en çok tercih edilen vize türlerinden bir tanesidir. Peki E2 vizesi almak için yapılması veya yapılmaması gerekenler nelerdir?
E2 Türkiye ile Amerika arasındaki ticaret anlaşmasına dayanan bir vize kategorisidir. Bu vize sayesinde Türk vatandaşları Amerika’da yatırım yaparak vize sahibi olabilmektedir. Vizeye başvuru yapabilmeniz için öncelikli Türk vatandaşı olmanız gerekmektedir. Sadece Türkiye değil bir çok ülke vatandaşı E2 yatırımcı vizesine başvuru yapabilmektedir. Türkiye bu listedeki ülkelerden bir tanesidir ve bu listede olması Türk vatandaşları açısından oldukça önem taşımaktadır. E2 vizesi için yapmanız gereken diğer hususlardan bir tanesi Amerika’da kendi şirketini kurmak veya en az % 50 hisse ile mevcut bir şirkete ortak olmanız gerekmektedir. Bunların yanı sıra mevcut bir şirketi de devir alarakta e2 vize başvurusu yapma hakkını elde edebilirsiniz. Sadece yatırım yapmak veya ortak olmak değil aynı zamanda Amerika’daki mevcut bir şirketin üst düzey pozisyonlarında çalışmak için işe davet edilmekte e2 vizesi başvurusu kategorisinde değerlendirilmektedir.
E2 yatırımcı vizesi almak için 500 bin dolar gibi yatırım miktarlarından söz edilse de kanunda yatırım miktarı olarak her hangi bir rakam telaffuz edilmemektedir. Yapılan yatırımın ciddiyetine ve istihdama katkısı daha çok önem arz etmektedir. Lakin 100 bin doların altındaki yatırımlar Türkiye’deki Amerikan konsolosluğu tarafından çok ciddi olmayan yatırımlar olarak değerlendirilebilmekte ve e2 yatırımcı vize başvurusunun ret ile sonuçlanmasına sebep olabilmektedir. Bu yüzden Amerika e2 yatırımcı vizesi almak istiyorsanız yatırım miktarınızın bu rakamların üzerinde olması Amerika vize almanızı kolaylaştıracaktır.
Eğer Amerika e2 vizesi nasıl alınır çok fazla bilgi sahibi değilseniz uzman desteği arıyorsanız e2 vizesi sayfasından iletişime geçerek gerekli uzman desteği alabilirsiniz.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.