En İyi YouTube Abone Sayacı Programları

En İyi YouTube Abone Sayacı Programları

En İyi YouTube Abone Sayacı Programları

 

Günümüzde sosyal medyanın iyiden iyiye hayatımızın bir parçası olmasıyla takipçi sayıları her zamankinden daha önemli hale geldi. İlk bakışta abone sayıları sıradan sayısal veriler gibi görünse de aslında sosyal yaşamdaki "güvenilirlik" ve "popülerlik" gibi kavramların sanal eş değeri olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz. Bu nedenle eğer aktif bir YouTube kullanıcısı iseniz abone sayınızın kanalınızın geleceği için ne anlam ifade ettiğini zaten biliyorsunuzdur. Kısacası YouTube abone sayısı popülerliğinizle doğrudan ilişkili olduğundan YouTube algoritmalarını etkiler ve YouTube'un sizin kanalınızı öne çıkarmasına yardımcı olur. Bu şekilde birçok insanın sizi takip ettiğini fark eden hedef izleyici kitlenizin videolarınıza şans verme olasılığı artar. Ancak tahmin edersiniz ki içerik üreticiliği başlı başına yorucu ve zaman gerektiren bir iş olduğundan aktif ve canlı olarak abone sayınızı takip etmek her zaman kolay değildir. Bu noktada eğer işinizi biraz kolaylaştırmak istiyorsanız YouTube abone sayacı programlarından destek alabilirsiniz. Gelin en iyi YouTube abone sayacı programlarını birlikte inceleyelim. 

YouTube Abone Sayacı Programlarının Önemi 

Öncelikle gelin biraz YouTube abone sayacı programlarının neden önemli ve gerekli olduğundan kısaca biraz bahsedelim. Günlük hayatın telaşı ve içerik üreticiliğinin yoğun temposu arasında abone sayınızı düzenli olarak takip etmeye her zaman vakit bulamayabilirsiniz. Kanalınızı açtığınız ilk anda sık aralıklarla abone sayınızı izlemek oldukça heyecan verici gelse de zaman geçtikçe içeriklerinize daha çok odaklanmanızla birlikte abone verileriniz gözden kaçabilir. Fakat YouTube abone sayısı grafiğini gözden geçirmek ve yakından takip etmek, esasen içerik planlamanız için oldukça faydalıdır. Hangi içeriklerinizden sonra kayda değer oranda abone kazandığınız veya hangi durumlarda abone kaybettiğinizi görmek hedef kitlenizi daha iyi tanımanıza yardımcı olur. YouTube kanalınızda yükselen bir grafik çizmeyi amaçlıyorsanız rağbet gören ve size abone getiren içeriklere odaklanmak stratejinizi belirlemenizi kolaylaştırır. Benzer şekilde hangi içeriklerinizden sonra abone sayınızın stabil kaldığını ya da abone kaybettiğinizi görmek de önemlidir. Düşüşe geçen abone grafiğiniz, hedef kitleniz ve izleyicilerinize yeteri kadar hitap edemediğinizi ve ufak iyileştirmelere ihtiyaç duyduğunuzu gösterir. Tüm bunları etkin bir şekilde takip edip planlı ilerlemek için YouTube abone sayacı programları büyük önem taşır. 

Popüler YouTube Abone Sayacı Programları 

Elbette internette her şeyin olduğu gibi YouTube sayaç uygulamalarının da pek çok alternatifi bulunmaktadır, ancak hedeflerinize ulaşmak ve keyifli bir deneyim için doğru uygulamayı seçmek çok büyük önem arz eder. Eğer sayısız alternatifin arasında kaybolmak istemiyorsanız kesinlikle doğru yerdesiniz. Hadi en popüler canlı YouTube abone sayacı uygulamalarına birlikte göz atalım.  

InstaTakipci

İlk olarak eğer bir YouTube abone sayacı arayışındaysanız InstaTakipci en çok öne çıkan programlardan birisidir. Kullanıcı dostu arayüzü ve bilgilendirici içerikleriyle kullanıcılara keyifli bir deneyim sağlayan InstaTakipci, sıklıkla tercih edilen bir websitesidir. Yalnızca kullanıcı adınızı veya linkinizi sağlayarak canlı ve ücretsiz olarak YouTube abone sayınızı izleyebilir, kanal stratejinizi planlarken bu verilerden destek alabilirsiniz.

Genel Bakış  

Öncelikle InstaTakipci Youtube abone sayacının tamamen ücretsiz olduğunu tekrar hatırlatalım. Abone sayınızı canlı izlemek için yapmanız gereken tek şey doğrudan siteye gidip kullanıcı adınızı ilgili kutucuğa girmektir. Sonrasında "Sayacı Başlat" seçeneğine tıklayarak anlık güncellemelerle abone sayınızı takip edebilirsiniz. Programın kullanılması herhangi bir teknik bilgi gerektirmediğinden her kesimden kullanıcıya hitap etmektedir. 

Avantajlar

InstaTakipci YouTube abone sayacı uygulamasının en önde gelen avantajı, herhangi bir şekilde şifre veya özel veri paylaşımı gerektirmemesidir. Bunun yanı sıra aracı kolaylıkla kanalınıza entegre edebilir, hatta görünümünü özelleştirerek kanalınıza kusursuzca adapte edebilirsiniz.

Dezavantajlar 

Eğer mobil uygulamaları tercih eden bir kullanıcıysanız ne yazık ki InstaTakipci'nin henüz Android veya iOS için geliştirilmiş bir uygulaması bulunmamaktadır. Ancak web sürümünü kullanarak oldukça kolay bir şekilde abone sayınızı güncel olarak takip edebilirsiniz. 

Özellikler 

Yukarıda bahsettiğimiz üzere, InstaTakipci YouTube sayaç tamamen ücretsizdir ve abone sayınızdaki tüm güncel gelişmeleri anlık bir şekilde takip etmenizi sağlar. Kanalınıza kolayca entegre edilebilirken aynı zamanda sunduğu grafik ve istatistiklerle kanal stratejinizi planlamayı sizin için daha kolay ve keyifli bir hale getirir. Özelleştirilebilir görünümü sayesinde abone sayacınızı kanalınızın ayrılmaz bir parçası olarak YouTube hesabınıza dahil edebilirsiniz. 

TubeBuddy 

Son kararınızı vermeden önce daha fazla seçeneğe ihtiyaç duyuyorsanız göz atabileceğiniz bir diğer program da TubeBuddy olabilir. Ayrıca YouTube stratejinizi geliştirmek için daha farklı araçlara ihtiyaç duyuyorsanız TubeBuddy'nin sağladığı çeşitli araçlara bakabilirsiniz.

Genel Bakış  

Abone sayınızı ve abone sayınızla elde ettiğiniz başarıları görüntülemek için yapmanız gereken tek şey ilgili sayfaya gidip boş kutucuğa kullanıcı adınızı sağlamaktır. Ayrıca programı ücretsiz olarak Chrome eklentisi şekilde tarayıcınıza dahil edebilir ve daha kolay bir kullanıcı deneyimi sağlayabilirsiniz.

Avantajlar 

TubeBuddy abone sayaç programı sayesinde istediğiniz kanalın adını aratarak güncel abone sayısını görüntüleyebilir ve elde ettiği başarılara göz atabilirsiniz. Ayrıca farklı YouTube araçlarına göz atabilir ve kanalınızın büyümesi için daha fazla programdan destek alabilirsiniz.

Dezavantajlar 

Her ne kadar kullanıcılara farklı program seçenekleri sunsa da nispeten karmaşık arayüzü, TubeBuddy'nin dezavantajları arasında sayılabilir. Bunun yanında mobil uygulama seçeneği olmaması da bazı kullanıcılar için dezavantajlı bir durum olarak görülebilir. 

Özellikler 

TubeBuddy aracılığıyla kendinize bir hedef belirleyebilir ve ulaştığınız bir abone sayısı için sertifika oluşturup indirebilirsiniz. Motivasyonun son derece önemli olduğu içerik üreticiliği serüveninde abone sayınızı yakından takip edip gelişmenizi izlemek devam etmeniz için itici bir güç sağlayabilir.

VidIQ 

Eğer kapsamlı YouTube araçlarına ihtiyaç duyuyorsanız VidIQ sizler için doğru seçim olabilir. VidIQ sayesinde kanalınızı denetleyip içeriklerinizin nasıl performans gösterdiğine dair fikir edinebilir ve kazandığınız aboneleri görüntüleyebilirsiniz.

Genel Bakış  

Kanal denetimi özelliği sayesinde kolaylıkla farklı araçlardan faydalanabilirsiniz. Bunlar arasında abone sayaç özelliği de bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde son 30 gün içinde kazandığınız aboneleri görüntüleyip kendiniz için stratejik bir grafik oluşturabilirsiniz.

Avantajlar    

VidIQ'nun kullanıcılar tarafından tercih edilmesinin sebeplerinden birisi de YouTube kanalınızın performansını ölçmek için beş farklı özellik içeren bir araç sunmasıdır. Abone sayınızı görüntülemenin yanı sıra görüntülenme sayınızı ve etkileşim oranınızı da takip edebilirsiniz.

Dezavantajlar 

Yalnızca son 30 günün istatistiğinin sağlanması, uzun vadeli verileri göz önünde bulundurarak planlama yapmak isteyen kullanıcılar için bir dezavantaj sayılabilir. Buna ek olarak, VidIQ’nun arayüzü de başlangıç seviyesindeki bazı kullanıcılara karmaşık gelebilir.

Özellikler 

VidIQ araçlarını kullanmak isteyen kullanıcılara ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı seçenek sağlanmaktadır. Seçtiğiniz programa bağlı olarak değişik özelliklerden yararlanabilirsiniz. Ücretli programa dahil olan kullanıcılar için daha fazla seçenek sunulmaktadır.

SocialBlade 

YouTube abone sayısı görüntüleyen ve her saniye güncellenen bir program arayışındaysanız biraz da SocialBlade'den bahsedelim. SocialBlade YouTube sayaç özelliği sayesinde tek tıkla zahmetsizce YouTube abone sayınızı dev bir mercek altında inceleyebilirsiniz.

Genel Bakış  

İlk bakışta SocialBlade kullanıcılar için son derece kullanışlı ve pratik bir deneyim sağlamaktadır. Tek tıkla ilgili kutucuğa kanal adınızı yazarak abone verilerini saniye saniye görüntüleyebilir ve istediğiniz an farklı kanalın verilerini takip edebilirsiniz.

Avantajlar 

SocialBlade hiçbir ücret ödemeden abone sayınızı takip edebilmenize olanak tanımaktadır. Ücretsiz hizmetine ek olarak herhangi bir şekilde şifrenizi veya kişisel verinizi paylaşmanızı da gerektirmez. Bu açıdan kullanıcılarına güvenli bir deneyim sağlar.

Dezavantajlar 

Pratik ve kullanışlı bir canlı abone sayacı olmasına rağmen SocialBlade, yalnızca anlık verileri sağlamasıyla uzun vadeli grafikleri görüntülemek ve strateji planlamak isteyen kullanıcılar için yeterli bir uygulama olmayabilir. Bu aşamada bir kullanıcı iseniz son kararınızı vermeden önce siteyi tekrar inceleyerek ihtiyaçlarınıza yeterli derecede cevap verip vermediğini kontrol edebilirsiniz.

Özellikler 

SocialBlade YouTube canlı abone sayacı, her saniye güncellenerek kullanıcılara en güncel verileri sunar. Tek tıkla kullanıcı değiştirerek seçtiğiniz hesabın abone sayısını görüntüleyebilir ve anlık olarak izleyebilirsiniz. Temiz arayüzüyle kullanıcı dostu ve pratik bir deneyim sağlar.

YTTracker 

Başta da belirttiğimiz üzere söz konusu alternatifler olduğunda internet sınırsız bir okyanus gibidir. Seçenekler arasında mekik dokurken kaybolmak istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Karar verirken en güvenilir ve popüler seçenekleri tek tek incelemek gözünüzü korkutmasın! En iyi seçenekleri derlediğimiz listeyi, göz atabileceğiniz bir diğer sayaç programı olan YTTrackler'la sonlandırıyoruz. 

Genel Bakış  

Uzun vadede kanalınızı büyütmeyi ve YouTube içerik üreticiliğini başarılı bir kariyer haline getirmeyi amaçlıyorsanız YTTracker sizlere birkaç farklı özellik sunuyor. Videolardan elde ettiğiniz geliri, kanalınızın aylık performans analizinizi, izlenme oranınızı ve elbette abone grafiğinizi YTTracker üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Avantajlar 

YTTracker'in en önde gelen avantajı kanalını detaylıca analiz etmek isteyen kullanıcılara sunduğu çeşitli özelliklerdir. Örneğin trend konuları ve fikirleri görüntüleyip video fikri oluşturabilir ya da ne tür içeriklerin kanalınızın büyümesine katkı sağladığını görebilirsiniz. Bu sayede izlemeniz gereken yol haritasını çizmeniz büyük ölçüde kolaylaşır.

Dezavantajlar 

Ne yazık ki Android ve iOS uygulamalarını tercih eden kullanıcılar için henüz mevcut seçenek bulunmamaktadır. Eğer mobil uygulamaları web sürümlerine tercih eden bir kullanıcıysanız bu bir dezavantaj olarak sayılabilir.

Özellikler 

Canlı olarak YouTube abone sayısı verilerini takip etmek isteyen kullanıcılar için YTTracker YouTube widget özelliğiyle devreye girmektedir. YouTube abone sayacı aracını widget olarak ekranınıza ekleyebilir ve güncel bir şekilde YouTube abone sayınızı yakından takip edebilirsiniz. YTTracker pratik ve özelleştirilebilir bir deneyim sunar.

YouTube Abone Sayacı Kullanmak Gerekli Midir? 

Aslında bu sorunun cevabı kullanıcıdan kullanıcıya göre değişkenlik gösterebilir. Ancak genel olarak baktığımızda uzun vadeli başarılar hedefleyen ve YouTube'da kademeli olarak yükselen bir grafik çizmek isteyen kullanıcılar için YouTube abone sayacı bir gerekliliktir. Hangi videoların hedef kitlenizi daha çok cezbettiğini ve ne tür videoların abonelerinize hitap ettiğini görmek, içerik planlaması yapmak için oldukça yararlı bir özelliktir. Benzer şekilde hangi videolarınızdan sonra abone sayınızın düşüşe geçtiğini görmek de bir sonraki videonuz için ne yapmamanız gerektiğine dair sizlere fikir verebilir. İçerik planlaması dışında YouTube'da büyüme grafiğinizi yakından takip etmek kanalınızın geleceği açısından büyük önem taşır. Hangi aylarda ya da yıllarda ve hangi hamlelerinizle abone kazandığınızı görmek sağlam ve uzun vadeli bir plan yapmanızı sağlar. Ayrıca istatistiklerin sağladığı bilgiler ve öngörülebilirlik sizi bir sonraki hedefinize ulaşmak için daha sıkı ve programlı çalışmaya motive eder. Unutmayın ki uzun vadeli ve büyük başarılar azimli çalışmanın, ince elenip sık dokunan planlamaların ve detayı istatistiklerin eseridir.

Sonuç 

Kısacası hedefinize ve YouTube kanalınızı ne amaçla kullandığınıza bağlı olarak YouTube abone sayacı programlarının işlevselliği ve gerekliliği değişiklik gösterebilir. Fakat YouTube üzerinden başarılı bir kariyer inşa etmek ve içerik üreticisi olarak yükselmek isteyen kullanıcılar için Youtube abone sayaç programları başarıya giden yolda en büyük destekçilerden biridir. Tercihlerinizi ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak listeyi tekrar tekrar gözden geçirebilir ve sizin için en uygun olduğunu düşündüğünüz programla YouTube maceranızda yeni bir basamağa yükselebilirsiniz. Bu noktada en önemli olan şey genel ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak güvenilir bir deneyim sağlayan bir platform tercih etmektir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.