Evcil Hayvan Beslemenin Maliyeti Nedir?
Evcil hayvan dostlarımızı genelde içimizdeki hayvan sevgisinin doğası gereği evlerimiz de besliyoruz.
Evcil hayvan dostlarımızı genelde içimizdeki hayvan sevgisinin doğası gereği evlerimiz de besliyoruz. Bazı aileler ise çocuklarının ısrarlı istekleri üzerine veya uzmanların evcil hayvanların çocuk gelişimine olumlu etkisi açıklamaları sonucu evlerinde evcil hayvanlar beslemeye başlamaktadır. Evcil hayvan beslenmesinde önceliğin her zaman hayvan sevgisi kaynaklı olmasını temenni ediyoruz. Hayvan sevgisi odaklı olduğumuz için hayvan dostlarımız için yapılan harcamaları göz ardı edebiliyoruz. Fakat evcil hayvan beslemenin bir maliyeti olduğu da aşikâr bir durumdur ve aslına bakılırsa evcil hayvan beslemeyi düşünen herkes daha sonradan sorun yaşamamak için evcil hayvan sahibi olmadan önce bu maliyet hesaplarını yapmalı ve buna göre sahiplenmelidir.
Evcil hayvanlarının beslemesi sırasında satın alma maliyetleri, mama maliyetleri, veteriner maliyetleri, evcil hayvanınızın ihtiyacına göre ekipman ve ek maliyetler başlıkları altında maliyet kolları mevcuttur. Bu yazıda bizde yeni evcil hayvan beslemeye başlayacak ve evcil hayvan beslemenin maliyetini düşünenler için araştırdık.
Köpek Sahibi Olmanın Maliyeti Nedir?
Satın alma maliyeti olarak adlandırabileceğimiz maliyetinizin büyüklüğü köpek seçim tercihiniz belirleyecektir. Öncelikle yetişkin mi? Yoksa yavru köpek mi? buna karar verilmeli, yavru köpeğin maliyetinin uzun vadede yetişkin köpeğe oranla daha fazla olacağı unutulmamalıdır. Bu aşamadan sonra cins seçimi ve edinilme şekilleri önem kazanmaktadır. Üreticiden safkan bir köpek almayı tercih ederseniz cinsine göre 500-4000 TL civarı bir rakamdan söz edilebilir. Eğer karma cins ve muhtaç köpeklere yardım için bir edinilme gerçekleştirme yapmak istiyorsanız, köpeğinizi güvenilir sığınaklardan 100-400 TL civarı bir rakamla gerçekleştirebileceğiniz gibi tamamen ücretsiz sahiplendirmeler yapan sığınaklar veya hayvan severlerle iletişime geçebilirsiniz.
Sahiplenmeden sonra yapılacak ilk iş köpeğin iyi bir veterinere götürülmesi olacaktır. Köpeğinizin aşı, koruyucu ilaç ve tedavisine bağlı olarak 100-500 TL civarı bir maliyeti olacaktır. Bu maliyet bir yavru için 150-600 TL arası değişebilir. Rutin kontrolleri için ise yıllık 150-500 TL civarı bir maliyeti vardır.
Veteriner hekimlerden köpeğiniz sağlığı için kullanabileceğiniz köpek maması hakkında bilgi almayı unutmayız.
Bir sonraki önemli maliyetler köpek malzemeleri olacaktır.
Köpek maması: yıllık 600-1200 TL civarı (
Tasma ve tasma kayışları: yıllık 35-100 TL civarı
Yatak: 100-300 TL civarı
Oyuncaklar vb. şeyler: yıllık 50-300 TL civarı
Kedi Sahibi Olmanın Maliyeti Nedir?
Kedilerde de ilk sahiplenme maliyeti cinse göre değişiklik gösterir. Kedinin sahiplenme maliyeti genelde köpeğe göre daha azdır. Kedi sahiplenme maliyeti 100-300 TL civarı aralıkta seyredebilir.
Kedilerin sahiplenme maliyetleri dışındaki maliyetleri; taşıma çantası, aşı, kum ve kabı, mama ve kabı, oyuncak, tarak, şampuan gibi genel ihtiyaç malzemeleridir. Bu genel ihtiyaç malzemelerinin bizlere maliyeti yaklaşık olarak 100-150 TL civarındadır.
Kedinizin rutin olarak mama ve kum masrafları olacaktır. Bu masraflar yaklaşık olarak 500 TL civarı tutar.
İnternetten indirim kampanyalarını takip edilerek uygun kedi maması alımları yaparak maliyet kazanç sağlayabilirsiniz.
Genel anlamda sahiplenme maliyetlerinden bahsettiğimize göre şunu rahatlıkla söyleyebiliriz:
Hayvan sevgisi paha biçilmez..
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.