Gıda turizmine MÜSİAD desteği

Gıda turizmine MÜSİAD desteği

MÜSİAD, kültürümüzü tanıtmak için “Yöresel Lezzetlere Seyahat” adlı bir eser hazırladı.

MÜSİAD Gıda ve Tarım Sektör Kurulu, yöresel lezzetler üzerinden millî değerlerimizi ve kültürümüzü tanıtmak için “Yöresel Lezzetlere Seyahat” adlı bir eser hazırladı.

Anadolu’nun lezzet haritasını da içeren eserle ülkemizin turizmden aldığı payın arttırılması, kültürel potansiyellerimizin daha iyi değerlendirilmesi ve gıda turizmi alanındaki alternatif çalışmaların tanıtılması amaçlanıyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gıda ve Tarım Sektör Kurulu, gıda turizmi konusunda yürüttüğü çalışmaları “Yöresel Lezzetlere Seyahat” adlı bir eserle taçlandırdı.

Uzun süren çalışmanın ardından yayına hazırlanan kitap hakkında bir değerlendirme yapan MÜSİAD Başkanı Dr. Ömer Bolat, Türkiye’nin kültürel potansiyellerinin değerlendirilmesi ve turizmden aldığı payın arttırılması amacıyla hazırlanan eserin turizme alternatif bir destek sağlayacağını belirtti.

Dr. Bolat kitaba yazdığı önsözde; bölgesel lezzetlerin tanıtımı ile birlikte mahalli değerlerin ve milli kültürlerin hem yerli hem de yabancı turistlere tanıtılması sağlandığını, bu sebeple, gıda turizmi kavramını destekleyen çalışmaların son derece önemli olduğunu vurguladı. Dr. Bolat yazısında özetle şu tespitlerde bulundu.

GIDA TURİZMİ BİLİNCİ YAYGINLAŞTIRILMALI

“Bilindiği gibi son yıllarda turizm kavramında da çeşitliliğe gidilmektedir. Gıda turizmi, sağlık turizmi, kaplıca turizmin çeşitlendirilmesi çalışmalarında ön sırada yer almaktadır. Tüm bu girişimler başta ülke tanıtımına olmak üzere kendi kültürümüzün tanıtımına çok olumlu katkılarda bulunmaktadır.

Özellikle insanların seyahat ederken, bölgelere has özellikteki her türlü gıda ürünü ve yemekleri tanıması ve bu yöresel tadların turistik hareketin içersine sokulması olarak tanımlanan gıda turizmi, bölgesel lezzetlerin tanıtımının yanısıra mahalli değerlerin ve milli kültürlerin hem yerli hem de yabancı turistlere tanıtılmasını sağlamaktadır.

BÖLGESEL KALKINMAYA EN ANLAMLI KATKI

Bu açıdan MÜSİAD Gıda ve Tarım Sektör Kurulu tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin farklı potansiyellerinin değerlendirilmesini, alternatif turizm çalışmalarının tanıtılmasını, ülkemizin turizmden aldığı payın arttırılmasını ve kültürümüzün tanıtılmasını amaçlayan bu çalışmanın ayrı bir önemi bulunmaktadır.

Her yıl milyonlarca turistin geldiği ülkemizde yöresel gıdalarımızın ve yemeklerimizin tanıtılması ve yerli- yabancı turistlerin bu bölgelere yönlendirilmesiyle birlikte ciddi bir katma değer ortaya çıkacaktır. Aynı zamanda bu yörelerde oluşacak turist hareketi ile birlikte bölgesel kalkınmaya katkıda bulunulmuş olacaktır.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.