Hacer Foggo: ‘Şişli’de uzun yıllardır Kuştepe’nin ışığı hiç yanmamış’
CHP Şişli Belediye Meclis Üyesi adayı Hacer Foggo; ‘Şişli’de Kuştepe Mahallesi’nin, uzun yıllardır, ışığının hiç yanmadığını’ söyledi.
CHP Şişli Meclis Üyesi adayı Hacer Foggo bir gazeteye verdiği demeçte çarpıcı açıklamalarda bulundu.
“ŞİŞLİ KUŞTEPE’DE TEMEL SORUN YOKSULLUK”
Hacer Foggo; Şişli gibi bir yerde Kuştepe Mahallesi’nin en temel sorununun yoksulluk olduğunu ifade ederek, ‘Kuştepe’de yoksulluk gözle görülür düzeyde.
İnsanların çoğu birçok temel ihtiyaçtan yoksun ve yaşamlarını yardımlarla sürdürmeye çalışıyor’ diyerek açıklamalarına devam etti.
Kuştepe’de halk, gelen yardımlarla, en azından hayati olan, belli başlı ihtiyaçların karşılanması, burada yaşayan çocukların anne babalarından daha iyi, sağlıklı ve güvenceli bir yaşama kavuşmaları için çabalıyor.
"BURANIN IŞIĞI HİÇ YANMAMIŞ"
Kuştepe’de okula gitmeyen çocuklar var, suyu olmayan, suyu elektriği kesik aileler var. Kuştepe’nin ışığı uzun yıllardır hiç yanmamış. Çocukların okul sonrası gidebileceği bir etkinlik merkezi yer yok. Kreş yok.
“YOKSULLUKLA MÜCADELE EDECEĞİZ”
İlk yapacağımız şey çocuklara ilişkin çalışmalar olacak. Hem kreş, hem sosyal etkinlik merkezi, hem kadınların istihdamına yönelik çalışmalar hedefimizde. Ortadan kaldıramazsak bile bu yoksulluğu azaltmak gerekiyor.
“ÇOCUKLAR OKULDA DEĞİL SOKAKTA”
Gerçekten de durup şöyle bir etrafa baktığımızda bile okul çağındaki birçok çocuğun hafta içi okul saatinde sokakta olduğunu görüyoruz. Oy isteme dışında, o hanedeki sorunu anlamaya çalışıyorum, kaç kişi işsiz, çocukları niye okula gitmiyor.
“ANNE KIYAFET ALAMADIĞI İÇİN ÇOCUK OKULA GİDEMİYOR”
Okul da ‘nerede bu çocuklar’ diye soran var mı bilmiyorum. Bir anne dedi ki; ‘üniformasını alamadığım için gönderemedim okula’.
Ya da evde bebek var, anne çalışmaya gittiği zaman 8 yaşındaki çocuk bakıyor o bebeğe ve okula gidemiyor o çocuk.”
"KUŞTEPE’DE İŞSİZLİK HAT SAFADA”
Kuştepe’de işsizlik çok. Bu mahallede daha çok seyyar satıcı var. Bayrak, hurda, çiçek satanlar. Onların da en büyük sıkıntısı korkunç kabahat cezalarıyla karşılaşmaları oluyor. Genel düzene aykırı davranış diye.
Adam bayrak satmasında ne yapsın? Sonuçta evine para götürmesi, çocuklarının önüne yemek koyması gerek. Bu işi de yapmak zorunda.
“KUŞTEPE’DE ÇOĞU EVDE HASTA VAR”
Kuştepe’de 500 aileyi ziyaret ettim. Çoğu evde en az bir hasta olduğunu gördüm. Yatalak, bakıma muhtaç, kanser, KOAH, tüberküloz, astım başlıca hastalıklar. Yoksulluğun getirdiği hastalıklar bunlar. Barınma koşullarından, çatısı akan, suyu elektriği olmayan evlerden, tabii ki gıda yetersizliğinden doğuyor. Çocuklarda beslenme yetersizliği var. Burada yaşayan kediler bile aynı durumda. Korkunç bir yoksulluk var.
“NİŞANTAŞI İLE KUŞTEPE KARDEŞ YAPILMALI”
Ben bu manzaradan, bu yoksulluktan utandım. O yüzden sadece Nişantaşı’nı ışıklandırmak değil, Kuştepe, Eskişehir gibi mahalleleri de Nişantaşı düzeyine getirmek, kardeş yapmak gerekiyor.
“KREŞLER AÇILARAK, KADINLARA İSTİHDAM YARATILMALI”
Belediye yardım yapıyor ama istihdam sorununu çözmediğiniz sürece yardımların bir anlamı yok. Burada kreş yapılmalı öncelikle.
O çocuklar kreşe gittiği zaman kadınlar sokağa çıkıp çalışabilecek ya da çocuğa bakan büyük çocuk okula gidebilecek.
Burada, öncelik çocukları sokaktan alıp, yine mahallede annelerinin güvendiği, içlerinin rahat ederek gönderdiği bir kreşi sağlanmalıdır.
Kreşlerden sonra bir sosyal etkinlik merkezi kurmak gerekir. Çocuklar okuldan sonra gelsin orada kendi yeteneklerini keşfetsinler bir takım sanat etkinlikleriyle.
“ÇOCUK AİLESİNİN KADERİNİ YAŞAMAK ZORUNDA DEĞİL”
Annesi çiçekçi diye, o da çiçekçi olmak zorunda değil! Burada bir rol model çıkarmak, çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmak ve önlerine bir gelecek sunmak gerekiyor.
Eğer, anne baba okuma yazma bilmiyorsa, ya da çocuğun kendine ait bir odası yoksa, eğer o çocuk yetersiz besleniyorsa, okula giderken beslenmesine annesi bir poğaça bir süt koyamıyorsa bu çocuğun bir umudu olmaz
“KADINLARIN EĞİTİM ALMASI ŞART”
Kuştepe’de kadınların okuma yazma oranının çok düşük. Okuma yazma Halk Eğitimler’e bağlı kurslarda veriliyor.
Ama kadınlar buraya erişim konusunda sıkıntı yaşıyor. Çocuklarını bırakacak yer de bulamıyor zaten. Halk Eğitimin bir kreşi olmalı ki, kadınlar çocuklarını oraya bırakıp, eğitime katılabilsin. Kreş kadınların hayatında çok hayati rol oynayacaktır.
“KÜLTÜR MERKEZİNDE KURSLAR OLACAK”
Kuştepe Kültür Merkezi içerisinde, hem kadına, hem gençlere yönelik istihdam kursları olacak. Kadınlar için Kadın Emeği Pazarı kuracağız, Sosyal Etkinlik Merkezi açacağız.
“KUŞTEPE’DE ÇİÇEK FESTİVALİ YAPACAĞIZ”
Çiçek festivaliyle buranın turizmini canlandıracağız. Bu da burada bir geçim sağlayacak. Belediyenin açtığı mahalle evlerini tüm mahallere yaymaya çalışıyoruz. Kuştepe’de de bir tane olacak.
“KUŞTEPE’DE ÇOCUKLAR VE KADINLAR KAZANACAK”
Yarı zamanlı çocuk bakımları, oyun merkezi olan, kadınların kendilerine yönelik eğitimler, seminerler, psikolog destekleri gibi hepsinin bir arada olduğu mahalle evleri olacak bunlar. Yani kazanacağız, çocuklar ve kadınlar kazanacak.
"KUŞTEPE’DE HAKLI OLARAK SİYASİLERE GÜVEN YOK”
Kuştepe’de bunca sene görülmeyen bir farklılık yaratacağız. Burada insanlar hiçbir partiye güvenmiyorlar. Çok da haklılar, çünkü bugüne kadar hiç kimse bir şey yapmamış, niye güvensin ki?
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.