
Halide Edip’ten İ.E.T.T.’ye sitem
Halide Edip Adıvar Mahallesi sakinleri ulaşım sorunundan şikayetçi. Gün içerisinde sadece saat 8:00’da gelen İ.E.T.T. otobüsünün durak önlerinde park eden araçlar yüzünden düzensiz gelmesi ve İ.E.T.T. duraklarının uzaklığından şikayetçi
Taksim istikametine giden tek otobüsün sabah saat 8:00’da geçiyor. Halide Edip Adıvar Caddesi girişinde durak önünde park eden araçlar yüzünden de dönüş alması gereken otobüs birçok kez manevra alanı bulamadığından sefer yapmıyor. Sokağın dar olması ve araç yoğunluğunun getirdiği keşmekeş otobüs şoförleri ve diğer sürücüler arasında kavgalar yaşanmasına da sebep oluyor.
“DURAKLAR ÇOK UZAK”
Bu mahallelinin şehir içi ulaşımını sağlamak için ya PERPA’ya ya da Darülaceze’ye kadar yürümesi gerekiyor. Özellikle de yaşlı vatandaşlar mağdur oluyor. Mahallesine durak ve otobüs isteyen vatandaşların umutsuz bekleyişi sürüyor.
“ŞİKÂYETLERİMİZ SONUÇSUZ KALDI”
Mahalle muhtarı Aslan Kaya’nın da girişimlerde bulunduğu durak için İ.E.T.T. yetkililerinin geldiği ancak sıkıntı gidermek yerine sadece incelemelerde bulundukları ortaya çıktı. Yaşanılan sıkıntıyı en bilenlerden olan emekli memur İsmail Aksu çoğu zaman araç sahiplerini uyararak yolu İ.E.T.T. otobüslerinin dışında sokaktan geçmekte zorlanan diğer sürücülere de yardım ediyor. Aksu; ‘’Durağın değişmesi lazım, ben emekliyim otobüsün geçtiği saatlerde yardım ediyorum, park eden araç sahiplerini arıyorum ama bu daha ne kadar böyle devam edebilir, durağın değişmesi lazım’’ şekline konuştu.
Haber: Hasan Karadeniz
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.