Ustalar İTÜ’de Buluşuyor, Bağlamalar İTÜ’de Konuşuyor sloganıyla İstanbul Teknik Üniversitesi - Halk Bilimleri ve Sanatları Kulübü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen İTÜ Bağlama Günleri‘ne Erdal Erzincan, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Cengiz Özkan gibi birçok ünlü sanatçı katılıyor.
2 Nisan Perşembe günü, İranlı sanatçı Navid Mosmer’in açılış konseriyle başlayacak olan etkinlik, 5 Nisan Pazar Günü Erkan Oğur-İsmail Hakkı Demircioğlu ikilisinin konseriyle son bulacak. Konserler İTÜ Maçka Kampüsü, Mustafa Kemal Amfisi’nde saat 19:00′da başlayacak.
Program
2 Nisan 2009 ( Perşembe )
Navid Mosmer - Kemal Alaçayır - Erdal Erzincan
3 Nisan 2009 ( Cuma )
Etni-Ka - İsmail Altunsaray – Hasbihal Topluluğu
4 Nisan 2009 ( Cumartesi )
Erkan Çanakçı - Hüseyin-Ali Rıza Albayrak - Cengiz Özkan
5 Nisan 2009 ( Pazar )
Orhan Bilge - Bengi Bağlama Üçlüsü - Erkan Oğur , İsmail Hakkı Demircioğlu
Yer
İTÜ Maçka Yerleşkesi, Mustafa Kemal Amfisi
Saat : 19.00
Biletler
75. Yıl Ögrenci Merkezi - İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Maslak / İstanbul
( Hafta içi 11:30 - 14:30 arası )
Yabacı Diller Yüksekokulu Kantini - İTÜ Maçka Yerleşkesi Maçka / İstanbul
( Hafta içi 11:30 - 14:30 arası )
Elvis Müzik - Beyoğlu , Tünel
Konser Günü Kapıda
Bilet Fiyatları: İndirimli 5 TL , Tam 10 TL
İletişim
İTÜ HALK BİLİMLERİ VE SANATLARI KULÜBÜ
Adres : İTÜ Ayazağa Yerleşkesi KSB Binası Maslak/İstanbul
Etkinlik Web Sitesi: http://www.baglamagunleri.itu.edu.tr/
E-Posta: hbsk@itu.edu.tr
Etkinlik Tanıtımı
Kulübümüz İTÜ Bağlama Günleri Projesi ile, Halk Müziğimizin temel sazı olan bağlamanın ustalarını ve gelecek vadeden genç yeteneklerini biraraya getirip dogru ustaları, dogru kitleyle, dogru yerde buluşturmak idealinden yola çıkarak, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin bilimsel geleneğini halk müziğinin sanatsal gücüyle birleştirmeyi amaçlamaktadır.
Dünya sazı olma yolunda ilerleyen bağlamanın, bu amaca ulaşması için enstrüman üzerine bilimsel çalısmaların sayı ve yetkinliğinin arttırılması, bağlama özelinde bilgi birikiminin paylaşılması, Anadolu müziğinin özünden gelen değerleri müzigin evrensel değerleri ile birleştirerek geliştirilmesi ve enstrüman kimliğini ön plana çıkaracak çalışmaların yapılması gerekmektedir. 2005 yılında düzenlenen 1. İTÜ Bağlama Günleri, her biri bağlamaya ve Anadolu müziğine farklı yaklaşımları gösteren ustaların biraraya getirildiği bir çalışma olarak alanında ilk kez yapılan bir etkinlik olmuştur.
İstanbul Teknik Üniversitesi Halk Bilimi ve Sanatları Kulübü olarak 2006 yılı Nisan ayının üçüncü haftasında düzenlediğimiz 2. İTÜ Bağlama Günleri kültürümüzün en yaygın enstrümanı olan bağlamayla ilgili olarak şimdiye kadar düzenlenmiş en büyük etkinlik olma unvanına sahiptir.
3. İTÜ Bağlama Günleri 2008 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilmiştir. Son yüzyılın en büyük bağlama ustalarının sahne aldığı etkinlik bugüne dek Türkiye’de ve Dünyada Türk Halk Müziği alanında düzenlenmiş olan etkinlikler arasında önemli bir yere sahiptir.
Birincisi, ikincisi ve üçüncüsü oldukça yoğun ilgi gören İTÜ Bağlama Günleri amacına ulaşmış, halk müziğini ve bağlamayı üniversite içerisinde ve dışında geniş kitlelerle buluşturmuştur. 4. İTÜ Bağlama Günleri 2 - 5 Nisan 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Etkinlik hazırlıkları yoğun bir şekilde devam etmektedir.