44 milyar dolar sırtımızda!

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, 44 milyar dolarlık batık banka faturasının hâlâ vatandaşın sırtında bulunduğunu söyledi. Ertürk, şu ana kadar yapılan tahsilat miktarını ise 16 milyar dolar olarak açıkladı.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, el konulan bankaların toplam maliyetinin faiziyle beraber 60 milyar dolar olduğunu söylerken, şu ana kadar yapılan tahsilat miktarının ise 16 milyar doları bulduğunu açıkladı. Ertürk, 44 milyar dolarlık batık banka faturasının hálá vatandaşın sırtında bulunduğuna dikkat çekti.

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, el konulan bankaların yarattığı 60 milyar dolarlık yükün, ancak 16 milyar dolarının tahsil edilebildiğini açıkladı. Ertürk, "Bankalar geçmişte bir soygun mekanizması gibi çalışmış, çalıştırılmış" derken, o dönemlerde mafyaya kredi verilmesinden, özel uçakla Paris’tan terzi getirmeye kadar kaynakları kötüye kullanan tutumlar sergilendiğini anlattı.

60 MİLYAR DOLAR: ODTÜ ’de düzenlenen Finans Kongresi’ne katılan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, bankacılık krizlerini anlattı. Fon’a devredilen bankaların maliyeti ve tahsilatlarla ilgili bilgi veren Ertürk, şunları söyleri: "TMSF’ye devredilen bankaların toplam maliyeti 28 milyar dolar. Faiziyle beraber bugün itibariyle 60 milyar dolar. Şu ana kadar biz 16 milyar dolar tahsilat yapmışız. Ne pahasına, işte kişisel riskler pahasına."

MAFYAYA KREDİ VERDİLER: Batık bankalara el koymanın kritik önemde olduğunu, kapatılmayan batık bankalar nedeniyle ciddi sorunlar yaşandığını vurgulayan Ahmet Ertürk, "Bir büyük bankamızı hatırlıyorum. Devlete geçtikten sonra çok büyük bir mafya grubuna kredi verdi. Maalesef bugün bizim uğraştığımız bir grup " dedi.

ÖZEL UÇAKLA PARİS’TEN TERZİ: Bazı eski banka sahiplerinin medya ve siyaset gücünü de arkalarına alarak kendilerine finans gücü yarattıklarını anlatan Ertürk, banka kaynaklarının kötüye kullanılmasına da şöyle bir örnek verdi: "Özel uçakla Paris’ten terzisini, Monaco’dan yemeğini getirtenler oldu. "

SOYGUN MEKANİZMASI GİBİ: "Bankalar geçmişte bir soygun mekanizması gibi çalışmış, çalıştırılmış" diyen Ertürk, sözlerine şöyle devam etti: "Mudinin cebinden banka sahibine doğru bir soygun...Karşımızda popüler isimler var. Bu isimler,

bankacılığı bir güç unsuru olarak görmüş. Bunların bir bölümü de medya sahibi olmuş. O nedenle biz de epeyce mühim bir medya patronu olduk... Bu, niye böyle. Çünkü medya da bir ikinci güç Türkiye’de. Hatta birinci güç bile denebilir. Bu işlerin önemli bir ayağı da politika olmuş geçmişte. Önemli bir direnç noktası olarak politik güç de vardı karşımızda."

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri