Of Ziraat Odası'nın ikincisini düzenlediği ödüllü kestane bal yarışmasına 13 üretici katıldı. Yarışmacılar en kaliteli süzme kestane ballarını cam kavanozlara koyarak jüriye sunarken, oldukça çekişmeli geçen yarışmada jüri üyeleri, birbirinden kaliteli ballar arasında tercih yapmakta zorlandı.
Of kestane balının markalaşacağını söyleyen Of Ziraat Odası Başkanı Mehmet Yüksel, "Bu nedenle en kaliteli ve en güzel balı üretmek için çaba sarf edeceğiz." dedi.
Ödül töreninde konuşan Trabzon Arıcılar Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Rıza Demeli ise kestane balının yüzde 80'inin antibiyotik içerdiği için birçok hastalığa şifa kaynağı olduğunu belirtti. Demeli, "Of kestane balının laboratuar analizleri sonucu şifa kaynağı olduğunu sadece ülkemiz değil dünya konuşacak. Of kestane balı Oflu arıcılığı için bir milat olacak. Çünkü Trabzon arıcılık birliği olarak kaliteli bal yetiştirme konusunda arı üreticileri ile büyük çalışmalar yaparak bunun verimini almaya başladık. 2003 yılında birliğimizi kurduk. Trabzon ve ilçelerinde arıcılık yapan ve bize kayıtlı 822 arı üreticisi var. Tarımsal büyümeyle daha iyi bir yere geleceğiz. Balımız markalaşacak. Bu nedenle en kaliteli ve en güzel balı üretmek için arıcılarımızla yapacağımız seminerlere büyük özen göstereceğiz ve arı üreticilerimize daha çok bilgilendirmek için çaba sarf edeceğiz. Artık bundan böyle kalitesiyle, ismiyle herkes Trabzon ve Of 'kestane' balını konuşmalıdır. Arı üreticilerimize Bakanlığımız her türlü desteği ve imkânı sunmaktadır. O nedenle bize düşen görev de kaliteli bal üretmek olacaktır." dedi.
Trabzon Arıcılar Birliği Başkan Vekili Hasan Demeli'nin jüri başkanlığını yaptığı yarışmada, jüri üyeliklerini Ziraat Yüksen Mühendis Hikmet Emre, ziraat teknisyeni Serkan Özge ve Dr. Ali Hacıbektaşoğlu yaptı. Jüri üyeleri birbirinden kaliteli balların değerlendirmesinde oldukça zorlanırken, yarışmanın birincisi Mahmut Çelebi'ye tam, ikincisi Köksal Ali Küçük'e yarım ve üçüncüsü Kemal Aktaş'a da çeyrek altın verildi.