Aşırı tüketilmediği takdirde çikolata;
Kandaki pıhtılaşmayı önlediği için kalp krizi riskini azaltır.
İçinde doymuş yağ kullanıldığı için, diğer tatlılar gibi kolesterol oranınızı yükseltmez.
İçindeki potasyum sayesinde stres oluşumunu azaltır.
Enerji verir, ama kan şekerini şerbetli tatlılar gibi hızlı yükseltmez.
İçindeki antioksidanlar sayesinde kanserle mücadelede oldukça etkilidir.
Vücutta endorfin hormonunun salgılanmasını sağlar, yani kişinin kendisini mutlu hissetmesine sebep olur.
Elbette uzmanlar sütlü çikolata yerine bitter çikolatanın tüketilmesi konusunda da uyarıyor.
İlk yorum yazan siz olun
Sağlık Haberleri
ALZHEİMER RİSK TARAMASI VE FARKINDALIK EĞİTİMİ" DEVAM EDİYOR
İstanbul'da "fiyat pazarlığı" yapılan özel sağlık kuruluşunun anjiyografi ünitesi mühürlendi
İstanbul Eczacı Odası: Eczanelerimiz bu koşullarda ayakta kalamaz!
İlk Yardım Eğitimi: Acil Durumlarda Hayat Kurtaran Bilgi ve Beceriler
Whm Klinik Plastik Cerrahi