Dövize endeksli kredilerden yapılan Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu kesintisinin anapara üzerinden değil, ödenecek taksit tutarı üzerinden hesaplanması kararlaştırıldı. Zaman gazetesinin haberine göre. Bakanlar Kurulu'nun onayının ardından yürürlüğe girecek düzenlemeyle kur artışı sadece o ay ödenecek taksi- te yansıtılacağı için vatandaşın cebinden daha az para çıkmış olacak.
Yürürlükteki uygulamaya göre 10 bin dolar kredi kullanan ve aylık ödemesi bin dolar olan vatandaş üçüncü taksitini öderken kur artışından kaynaklanan Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) miktarı kalan 8 bin doların kur farkı üzerinden hesaplanıyor. Dövize endeksli kredilerden yapılan Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu kesintisinin anapara üzerinden değil, ödenecek taksit tutarı üzerinden hesaplanması kararlaştırıldı. Zaman gazetesinin haberine göre. Bakanlar Kurulu'nun onayının ardından yürürlüğe girecek düzenlemeyle kur artışı sadece o ay ödenecek taksi- te yansıtılacağı için vatandaşın cebinden daha az para çıkmış olacak.
Yürürlükteki uygulamaya göre 10 bin dolar kredi kullanan ve aylık ödemesi bin dolar olan vatandaş üçüncü taksitini öderken kur artışından kaynaklanan Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) miktarı kalan 8 bin doların kur farkı üzerinden hesaplanıyor. halinde kur artışından daha az etkileneceğini söyledi. Başbakanlık'a iki hafta önce gönderilen KKDF ile ilgili çalışmada ise kesintilerde herhangi bir oran indirimine gidilmesinden vazgeçildi. İş dünyasının da sıkça dile getirdiği fon indirimi, ekonomi yönetimi tarafından masaya yatırıldı. Yapılan değerlendirmelerde kesintilerdeki indirimin ithalatı, dolayısıyla cari açığı artıracağı, bunun ise ekonomik dengeleri bozacağı tespiti yapıldı. Değerlendirmede, KKDF indiriminin 2009 yılı bütçesindeki vergi gelirleri açısından da sıkıntı oluşturacağı hesaplandı. Kredili ithalatta ithalat tutarı üzerinden yüzde 3 oranında fon kesintisi yapılıyor. İşadamları, bu oranın sıfırlanmasını ya da düşürülmesini talep ediyor.