Genç mimarlar Işık’ta buluştu

Dördüncüsü düzenlenen "Ulusal İç Mimarlık Öğrencileri buluşması" bu yıl Işık Üniversitesi’nde düzenlendi. Dört oturumda gerçekleşen organizasyon genç mimarlarımıza moral oldu.

17 Kasım sabahı saat 08.30' da kahvaltı ile başlayan 4.UIOB, seminerler, malzeme tanıtımları, performans gösterileri ve birbirinden eğlenceli etkinlikleri, gece saat 02.30'da Güzel Sanatlar Fakültesinde verilen Garaj Partisi ile sonlandırıldı.

Bu büyük buluşmadan önce organizasyon sorumlusu Serpil Boz ile görüştük ve bu organizasyonun amaçları hakkında bilgi aldık.

Serpil hanım bu organizasyonun temel amacı nedir?

İlk etkinliğimi; İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde, ikincisi İstanbul Teknik Üniversitesi, üçüncüsü Anadolu Üniversitesi’nde düzenledik ve son olarak da Işık Üniveristesi’ndeyiz. Bu etkinlikler sürecinde  iç mimarlık öğrencileri platformu olarak git gide büyüyor ve gelişiyoruz. İç mimarlar olarak biz büyük bir kitleyiz. Amacımız, kendimizi göstermek ve bu kitleyi bir araya getirip tek ses olabilmek. İlk etkinliklerimiz daha küçük çapta iken bugün epey yol kat ettik ve profesyonel bir organizasyona çevirdik. İç mimarlar olarak birbirimizi tanıma fırsatını da bu sayede elde etmiş oluyoruz. Hatta çok iyi bilinmeyen tanınmayan -TMMOB’ne bağlı İçmimarlar Odası gibi- birçok kurum ve kişi bu platformda bir araya gelip öğrencilerimizle tanışmaktadır.
Bu organizasyonun içeriği hakkında bize bilgi verebilir misiniz?
42 üniversitenin dâhil olduğu bu organizasyonda bizler öğrencilerin gelişimi adına, iç mimarlık alanında uzman kişileri etkinliğimize davet ediyor ve öğrencilerin onlarla tanışmasına aracı oluyoruz. Aynı zamanda bu tamamen öğrencilerin hazırlamış olduğu ve çeşitli sponsorların desteğiyle yapılan organizasyonlardır. Işık Üniversitesi bize çok yardımcı olmakla birlikte genelde okullarımız bize sadece organizasyonlarımızı gerçekleştirecek yer tahsis etmekte aracı olmaktadır. Okullar sadece bir faktör, mekân sağlayıcı konumundadır.

Bugünkü organizasyonun içeriğinden bahsedecek olursak, neler                         söylemek istersiniz?

Organizasyonumuz 4 oturum ve bunlara ek olarak konuklarımıza kahvaltı, öğle yemeği verilecek, akşam mangal partisi ve son olarak üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Garaj Parti gerçekleştirilecek. İlk oturumumuzu biz içmimarlıkta eğitim-öğretim nasıl olmalı, öğrencilere düşen görevler nelerdir konusuna ayırdık. İkinci oturumda yarının yaşamı ve akıllı binalar konularını baza aldık ve bunun üzerine konuşmacılar çağırdık. Üçüncü ve dördüncü oturumlarda bizim sponsor firmalarımızın ve iç mimarlık bölümü ile alakalı firmaların sunumlarıyla devam ettik. Son olarak diğer bir buluşmamızın hangi üniversitede gerçekleşeceğini belirledik. Hatta belirtmek gerekirse Hacettepe Üniversitesi bundan sonraki buluşma yerimiz olacaktır.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı
Süleyman Saim Tekcan
 
“Mimarlık ünlü düşünür Hegel’in söylemine göre bir sanattır. Sanat sıralaması yaparken maddi bağlığı öncelikli düşünüyor ve maddeye en az bağlı olan sanat ifadesi en rahat olan sanattır, maddeye en bağımlı olan sanat en zor sanattır. Bu yüzden iç mimarlık da madde ile ilişkili olduğu için en zor sanat dallarından biridir. Bir iç mimar aynı zamanda kültürlü ve zeki de olmak zorundadır. Bir içmimar sadece içmimarlık eğitimi alarak iyi bir içmimar olamaz. Başka bölümlerin derslerini de alabilir hatta okulların da imkanları dahilinde çift anadal yapabilir. Başka disiplinleri de tanıması, öğrenmesi gerekir.” 



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

İngilizce Çeviri - Okeanos Tercüme
İş Yerinde Kablo Yönetimi Neden Kesinlikle Gereklidir?