Kayıt işlemlerini muhtarlar yapmalı

Son 4 yıldır ikametgâh kayıt işlemlerinin nüfus müdürlüklerince yapılmaya başlandı. Türkiye Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Bülent Abdullah Özen gazetemize yaptığı açıklamada; sistemin denetimini muhtarların yapması gerektiğini yoksa geri dönüş

SİSTEM İYİ FAKAT DENETİMİ YOK!

Yasa ile 4 seneden beri vatandaşlık hizmet birimi adres kaydını nüfus müdürlüğü yapıyor. Vatandaşların adres beyanlarına dayanan bir işlem olması sebebiyle bazı problemler var. Bunlarda gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Kontratla veya faturayla ikametgâhınızı alabiliyorsunuz. Bugünlerde bu işler çok kolay. Biz bu sisteme karşı değiliz sistem çok güzel. Fakat mahallesini bilen muhtardır. Nüfus müdürlüğündeki arkadaşlar bunların takibini yapamayacak.

MAHALLENİN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR

Kayıt sistemi bize de açık olsun. Yanlış olanları düzeltebilelim veya bizim verdiğimiz olurla kayıt yaptırsınlar. Bu sayede düzgün bir veri tabanı tutmuş oluruz. Hem de art niyetli kişileri engellemiş oluruz. Mahallenin güvenliği açısından da daha düzgün olur. 

OKUL KAYITLARI İÇİN İKAMETGÂH ALIYORLAR

İnsanlar kaydını yaptırıyor fakat 3 senedir burada oturmuyor. Bir evde 3 tane aile veya 20 tane genç oturabiliyor. Bunların çoğu gerçek değil.  Okul kayıtlarında bu sorun daha çoğalıyor. İnsanlar çocuğunu başka bir okulda okutmak için o semte kayıt yaptırıyor. Denge bozuluyor. Büyük bir göç oluşuyor. 

DEVLETİN İŞİ ZORLAŞIYOR

Sistem kontrol edilmeli ki işlemini doğru yapsın. Şimdiden önlemini almalıyız. Devlet kuruluşlarının işi de zorlaşıyor. Polis birisini aramaya geliyor fakat orada oturmadığı ortaya çıkıyor. Sistem denetlenmediği zaman birimleri de yanıltmış oluyor. 

YÜZLERCE MUHTAR MAHKEMELİK

En büyük sorunumuz da nüfus müdürlüğünün haberimiz olmadan kaydetmesi. Herhangi bir posta geldiğinde derdimizi anlatamıyoruz ve o kişiyi kaydetmek zorunda kalıyoruz. Bu sebepten yüzlerce muhtarımız mahkemelik oldu. 

DEVLETİN KILCAL DAMARLARIYIZ

17 bin mahalle muhtarı var. Bunlar devleti temsil ediyorlar. Devletin her yere ulaşmasını sağlıyorlar. Nüfus müdürlüğü bu işi yapamaz. Sistem muhtarlıklara açılırsa oto kontrolü yapabiliriz. Bu sayede nüfus müdürlükleri de rahatlayacak.

HÜKÜMET SICAK BAKIYOR

Ekim’in 7’sinde Ankara’da genel kurul yapıldı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katıldı. AK Parti bürokratları da oradaydı. Sorunlarımızı anlattık. Onlarda fikirlerimize sıcak bakıyor.

İKAMETGÂHINI ALMAYANA HAPİS CEZASI

Yasalara göre ikametgah alma işlemi 20 iş günüdür. İkamet kayıtları yapılmazsa 4 aydan 6 yıla kadar hapis cezası ve 672 lira para cezası uygulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Yükseltilmiş Zeminler: Modern Yapılarda Fonksiyonellik ve Estetik Çözüm
Zor Zamanlarda Okunacak Dualar ve 1 Saatte Geri Getirme Duası
Ankara Psikolojik Danışmanlık Merkezi Hangi Alanlarda Hizmet Veriyor
Afyon Tel Örgü, Afyon Panel Çit ve Afyon Beton Direk: Altyapı Güvenliğinde Yenilikçi Yaklaşımlar
Kayseri’de Yangın Güvenliği ve Yangın Söndürme Sistemleri