Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen meyve ve sebze seçmenin inceliklerini anlattı. Karpuzun kabuğunun parlak olması gerektiğini belirten Girmen, "Olgunlaşmış bir karpuzun sapı ince, çehresi sararmış olmayacak. Hafif hafif vurulduğunda tok bir ses gelmeli" dedi. Çileğin iyisi düzgün görünümlü olmalı. Olgunlaşmamış çileğin aroması az ve sert olur. Üzümün sapı mutlaka yeşil olmalı ve beyaz üzüm biraz sarımsı görünmeli. Siyah üzüm de simsiyah olmalı. Üzümün sapı yeşil değilse taze değildir. Kayısının kalitelisi görünümünden belli olur. Serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir.
AĞZI KAPALI ŞEFTALİ EN İYİSİ
İyi şeftalinin ağzı kapalıdır. Ele alındığında görünümünden daha ağır olduğu hissedilmeli. "Girmen sebze alırken de dikkat etmesi gerekenleri şöyle sıraladı: "Patatesin çapa darbesi yememiş, kabuğu kendinden soyulabilen ve içi sarı olanı en lezzetlisidir. Olgun domatesin tepe kısmının çevresinde hafif yeşil çizgiler olur " diye konuştu
(Bugün)