22 Temmuz'un ardından Meclis'teki hareketliliğin yanı sıra, TBMM dışında da yeni seçilen milletvekillerinin taşınma telaşı var. Ancak vekiller hayli dertli. Zira ya ev sahipleri vekillere daire vermek istemiyor ya da güçlükle bulunan evler için yüksek kira isteniyor
TBMM'YE 23'üncü dönemde 313 yeni milletvekili girdi. Çiçeği burnunda vekillerin en büyük derdi ise konaklama. Zira milletvekilleri kiralık ev bulmakta güçlük çektikleri gibi buldukları evlerin fiyatları da el yakıyor.
AK Parti milletvekili Ali Koyuncu, bazı ev sahiplerinin milletvekillerine ev vermek istemediğini belirterek, 'Ev aradığımızda fiyatlar yükseldi. 2500 YTL kira ile karşımıza çıktılar. Geçen dönem icralık olanlar nedeniyle vekillere kimse ev vermek istemiyor' dedi.
MİSAFİRHANELERE HÜCUM
KİRALIK ev fiyatlarından yakınan bir başka milletvekili de CHP Milletvekili Fevzi Topuz oldu. 'Vekil olduğumuz duyulunca fiyatlar artıyor' diye dert yanan Topuz, 'En düşük kira 2000 YTL. Hala ev tutamadım' dedi. CHP Milletvekili Rahmi Güner de, '15 gündür misafirhanede, sağda solda dolaşıyoruz. Meclis'te iyi çalışmak için huzur içinde oturmak lazım' dedi. Milletvekili lojmanlarının tekrar oluşturulmasını da isteyen Güner, 'Anormal kiralar var. 2500 YTL isteniyor' diye konuştu.
Kulisler yetersiz
MİLLETVEKİLLERİNİN istekleri arasında rehberlik hizmeti de yer aldı. Bazı milletvekilleri TBMM kampüsünü öğrenmekte zorluk çektiklerini belirterek, yeni vekillerin gruplar halinde ve rehber eşliğinde dolaştırılmasını istedi. MHP Milletvekili Ahmet Bukan, tecrübeli vekillerin Meclis'te kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, 'Arkadaşlarımız bizi dolaştırdı' dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, muhalefet kulisinin yetersiz olduğunu belirterek genişletilmesi gerektiğini ifade etti.
Neşe Sarıdoğan/Star