Granit yollar yapılacak, semtimiz daha da güzel bir görünüme kavuşacak ibaresiyle yol çalışmalarına ve bina dış cephe güzelleştirmelerine başlayan Şişli Belediyesinin tamamlamadığı yolların acısını Nişantaşı sakinleri çekmekte. Alt yapı çalışmalarının eksik olduğu Şair Nigar Sokak ve Hacı Mansur Sokak esnafı dilekçe verdikleri halde sokaklarında bulunan yağmur oluklarıyla rögar borularının ayrılmamasından şikayetçiler. Yağmur yağması halinde bodrum katlarındaki iş yerlerinin su basacağını ve maddi manevi zarara uğrayacaklarını söyleyen esnaf belediyenin bunu ne kadar daha görmezlikten geleceği konusunda merak etmekteler.
Tesisatçı
NİŞANTAŞI’NI SU MU BASMALI?
Su kanallarını bağlayacagız diyorlar. Ben gittikten sonra beton dökeceksin, nereye bağlayacaksın. Şikâyetlerimizden sonra geldiler tekrar kazdılar ama yine hiçbir şey yapmadılar. Yağmur yağıp, iş yerlerini su bastıktan sonra mı buraları yapacaklar?
Mim Plaza Yöneticisi
BİZLE KİMSE İLGİLENMİYOR
Belediyenin talebi üzerine plazanın ön cephesini düzenlemek için bütün klimaları kaldırdık. Ama buradaki Cinema tabelasını kaldırtamıyoruz. Dilekçe verdiğimiz halde kimse gelip indirmiyor. Bunu belediyenin yapması gerekiyor. Beş yıldır aktif değil bu sinema. Çalışmayan bir iş yerinin tabelasını çıkartmak bizim işimiz değil. Biz çıkartsak suçlu oluruz. Şikayet ettiğimiz halde proje içerisinde gözüktüğünden tabelayı indirmiyorlar. Diğer sokağın yağmur olukları on günde yapılmış bir aydır bu sokaklarınki neden yapılmıyor
My Miray
KAVŞAKTAKİ IŞIKLAR TRAFİĞİ FELÇ EDİYOR
Yeni yapılacak Osmanbey Sokağı’nda ki projeyi destekliyorum. Bana kalırsa bütün caddeler için aynı uygulama yapılsın. Bir çözümde üretmek gerekiyor. Nişantaşı Vali Konağı’nda, merkezde sıkışan yere çözüm bulmak gerekiyor. Sağ tarafta iki arabalık gereksiz bir ışık var. Herkes ona isyan ediyor. Gidiş geliş saatlerim farklı olduğu için trafik sıkıntısı yaşamıyorum ama bahsettiğim yerde yirmi dakika bekliyorum. Ben hayatımda bu kadar saçma bir yerde ışık görmedim.
Wolford
NİŞANTAŞI’NIN ESKİ CAZİBESİ KALMADI
Liseyi Rüştü Uzel’de bitirdim. Nişantaşı çok cosmopolitan oldu. Tam kafe şehri oldu. Alışveriş yapma düşüncesi ile gelmiyorlar. Kafelerde oturup, zaman geçirmek için geliyorlar. Esas müşterilerimiz çekildi. Bunda alışveriş merkezlerinin büyük rolü var. Park sorunları başladı. Müşterilerimiz gelmeye çekinir hale geldi. Nişantaşı’nın eski cazibesinin kazanması çok zor ama kafeler biraz azaltılıp, trafik sorunu ciddiye alınabilir. Yine de en büyük engel AVM’ler. Kışın herkes orada. Yazın da serin olduğu için gidiyorlar.
NİŞANTAŞI’NDA AİLE KALMADI
50 yıldır Nişantaşı’ndayım. Aile menfuru gitti. Kültürlü insanların hepsi gitti. Trafik sıkıntısı beraberinde geldi. Şirketler doldu. Barlar, kafeler açıldı. Kısa zaman içinde bende gideceğim. Herkes gitti. Kime hizmet vereceğiz. Belediye Başkanı Fatma Girik ile başladı. İlk Sosko’yu açtı. Konfeksiyonlarla doldu. Yaşanmaz bir hal aldı. Osmanbey projesi ise sadece kafelere yarıyor. Ailelere yaramıyor ki.
Gürsel Ticaret
VALİKONAĞI TRAFİĞİNE ÇÖZÜM ŞART
Harbiye’den Vali Konağı’nın bitişiğine kadar olan trafik büyük sıkıntı yaşatıyor. Günün her saatinde inanılmaz yoğunluk oluyor. Teknik olarak uygun mu bilmiyorum ama Zincirlikuyu’ya giden geçit gibi bir alt geçit yapılabilir. 25 yıldır Nişantaşı’ndayım. Maçka’dan başka nefes alacak bir parkı yok.
Bahçe Kebap
KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİYORUM
Osmanbey’de ki kentsel dönüşüm projesi çok önemlidir. İstanbul’un kanayan yarası otopark çilesidir. İspark firması resmen dükkânların önünü, yollarımızı gasp etmiş. Benim dükkânımın önünde ben para kazanamıyorum, o kazanıyor. Bu saydığımız bölgelerde ki dükkân kiraları azımsanacak gibi değil. Araç sahibinin dükkânın önüne aracını haftalarca bıraktığında, o dükkânın halini düşünün. Araç sahipleri oraya bırakmaya haklıysa, biz dükkân sahipleri hakkımızı nerede arayacağız. Ben dükkânımın önüne bir masa, sandalye koyamıyorum. Kaldırımların büyümesi ve yolların tek şeride düşürülmesi beni fazlasıyla memnun etti. Başkan Sarıgül’e, bu hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım.