Prostat; her erkekte bulunan idrar torbasının ağzında, içinden idrar borusunun geçtiği ve meni kanallarının açıldığı ceviz büyüklüğünde bir salgı bezidir. Kırklı yaşlardan itibaren büyüyerek içindeki idrar borusunu sıkıştırır. İdrara başlarken bekleme, kesik kesik veya çatallı idrar, gece birkaç defa idrara çıkma, idrarda yanma ve kanama, idrar yapamama gibi semptomlar prostat hastalıklarının belirtileridir.
Prostat hastalıklarında, ilaçlar tedavi edici değil günü kurtarıcıdır. Asıl tedavisi cerrahi olan prostat hastalıkları, açık ve kapalı operasyon olarak iki şekilde yapılır.
Plazma Kinetik Tedavi
21. yüzyılın altın standartı olarak nitelendirilen Plazma Kinetik Tedavide, serum fizyolojik kullanıldığı için ölümcül olan su zehirlenme riski ortadan kalkıyor. Çıkan parçalar patolojide incelenerek, kanser varsa tespiti ve tedavi imkanı sağlanıyor. Kanama riski minimuma indirgeniyor.
Plazma kinetik tedavide, düşük enerji kullanıldığı için enerji yalnızca prostata temas ettiği noktayı etkiler; etrafındaki dokuya zarar vermez. Bu nedenle kalp pili kullanan hastalara bile uygulanabilir. Operasyon sonrası iyileşme süreci daha kısa olurken, maliyet olarak da daha uygundur.