Şişli Camisi’nin önünden başlayan ve Ali Sami Yen stadının olduğu yerde sonlandırılan yürüyüşe CHP İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Aykut Erdoğdu, Prof. Dr. Orhan Kural, CHP Milletvekili adayı Kenan Malkoç, Şişli Belediyesi CHP’li meclis üyeleri, Aylin Kotil, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarlarının yanı sıra çok sayıda çevreci katıldı.
Vatandaşlar, "İstanbul'un içine ettik, üzerine lale diktik", "Kule ucubeleri, Şişli'yi cehenneme çevirdi", "Ali Sami Yen park olsun, Şişli hayat bulsun", "Yeşili Unutturan Başkan Sarıgül" yazılı dövizler taşıdılar. En çok ilgiyi ise geleceğin emanetçisi çocuklar topladı.
Şişli Gazetesi ’de oradaydı;
Gazetemizin sahibi Mehmet Tekin ve Koordinatör Serdar Çakıroğlu Şişli Çevre gönüllülerini yalnız bırakmadılar.
Şişli Gazetesi sahibi Mehmet Tekin;
“Şişli için çivi çakacak, samimi olan herkese gazetemizin kapısı sonuna kadar açıktır. Biz bu haykırışa sonuna kadar destek veriyoruz. Sonucu ne olursa olsun benim gördüğüm o kıvılcım ilerde birçoğunun başını yakacak. Yürüyüşü takip ederken atılan sloganlar her şeyi anlatıyor. Her şeyden önce Şişlili artık daha da bilinçlendi. Artık yanlış yapana yaptığının cezasız kalmayacağının ayak seslerini Pazar sabahı o kadar insan gösterdi. Daha sonra bir o kadar insanda gelemediklerini ama gönüllerinin orada olduklarını ifade ettiler. Ayrıca zamanında bu projenin kaymağını yiyen, bu projenin başlaması için neler yaptığını hepimizin bildiği Şişli Belediye Başkan’ı Mustafa Sarıgül’ün şimdileri de benim bir suçum yok demesi de beni kesinlikle tatmin etmiyor. Ben Mustafa Sarıgül’ün istemediği zaman neler yapabileceğini biliyorum. Değilse de orada onu da görmek isterdim.”
“Şişli halkı İstanbul’un geleceği için çok önemli bir eylem yapıyor. Kent trafiği hep birlikte yaşıyoruz. Bu sorun, ağırlaşarak devam edecek. Dünya mirası olan İstanbul’u, AKP hükümeti ile bozmaya devam edeceğiz. Buna dur demek gerekiyor. Ali Sami Yen, kalan az yerlerden biri. Buranın park yapılması, birkaç kişinin rantına olabilir ama milyonlarca İstanbul halkının nefes alacağı bir yer olacak. Ali Sami Yen stadın olduğu yeri kim değerledi, Telekom Arena Stadı’nı hangi ihale yöntemi ile yaptılar. Neden açık ihale ile yapmadılar? Uzunlar şirketinin İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile ilişkisi ne? Bunların hepsinin kamuoyu ile tartışılması gerekiyor. Başbakan, Ali Sami Yen ile ilgili müfettişler raporuna onay vermedi. Sebeplerinin kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. Burası ilgili oyunlar dönüyor ve takipçisi olacağız.”
Dursun Çaltı Şişli Belediyesi CHP Meclis Üyesi;
“Bu yürüyüş, siyasi partilerin üzerinde bir sivil toplum hareketidir. Şişli Belediye Meclisi üyeleri olarak yürütmenin durdurulması için başvuru yaptık ama buna halkında sahip çıkması bakımından Şişli Çevre Platformu’nu kurduk. İlk yürüyüşü gerçekleştirdik. Paylaşım sitelerinin kanalı ile duyurmaya çalıştık. Üstünün yeşil alan, altının otopark olarak kullanılmasını istiyoruz. Şişli’nin trafik sorununu bir nebze çözecektir. Bütün vatandaşlar akşamları çaylarını içsinler, sabahları yürüyüşlerini yapsın. Şişli’nin ve İstanbul’un akciğeri olmasını istiyoruz. 6 kule yapılacağını ifade ettiler. 165 metre yüksekliğinde olacağını söylediler. halk olarak yeşil alan olması için mücadele ediyoruz.”
“İstanbul’un bir deprem gerçeği var. Ekolojinin tamamen bozulmasına neden olan gökdelenler yapılıyor. İnsanların nefes alabileceği, olası bir depremde toplanacağı bir açık alan gerekiyor. Şişli, tamamen gökdelenlerle doludur. Bunlar rant için, halkı düşünmeden yapılan projelerdir. İdari mahkemeye dava açtık. Şu an durdurma kararı çıktı. Bunun arkasında olacağız. Kim ne kadar rant alabilir onu düşünüyor. Bizler takipçisi olacağız.”
“Şişli beton yığınına döndü. Ali Sami Yen’in yıkıldığı yerin Şişli için bir şans olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle Şişli halkının kullanabileceği, yeşil alan olarak kalması gerektiğine inanıyorum.”
“Yürüyüş kalabalıktı ama istediğim gibi değildi. Bir dahakinde daha duyarlı, ses getirecek olacak. İddialıyım. Kule ucubelerinden kurtulacağız. betondan bir cehenneme gömüldük. Doğadan oksijen almak istiyoruz, paranın yeşilinden değil. Paranın yeşilinden oksijen alanlar bir gün yaşayamadıklarını görecekler. Biz onlar için de çalışıyoruz.”
"Doğa ve çocukların yararına olan her çalışmanın yanındayım. Bir arkadaşım, çocukların oynayabileceği yeşil alan olarak sadece Teşvikiye Camisi’nin bahçesi kaldığını söyledi. Bu durum gerçekten çok acı.”
“Şişli daha fazla betona gömülmesin. Bölgenin nefes alabileceği tek alan burasıdır. Depremde insanların yardım alabileceği bir alan olması gerekiyor. Çarşı grubu olarak desteğimizi veriyoruz. Çarşı, bu duruma karşı”.