Şişme karakterler Feshane’yi anlattı

Feshaneseverlerin sevgilisi olan şişme Hacivat-Karagöz, İbiş, Katip ve Nasreddin Hoca karakterleri Ramazan ayı boyunca 7’den 70’e herkesi güldürüyor

 

Onlarla kah güldük, kah gezdik, kah oynadık… İbiş, Katip, Hacivat-Karagöz ve Nasreddin Hoca şişme karakterleri 7’den 70’e Feshane’ye gelen ziyaretçileri kapıda ağırlıyor. Çocukların sevgilisi, yaşlıların korkulu rüyası, gençlerin de neşe kaynağı olan şişme karakterler, ziyaretçilere keyifli saatler yaşatıyor.

 

 Şişme karakterlerin içindeki gerçek animatörleri ise Ramazan ayı boyunca aralıksız çalışıyor. Feshane koridorları, bahçesi ve salonlarında ziyaretçilerle buluşan şişme karakterler çocukların sevgilisi oldu. Herkesin merak ettiği bu sevimli maskotları sizler için deşifre ettik.

 

Kimi öğrenci, kimi öğretmen, kimi ise memur ama hepsinin ortak bir hayat felsefesi var. O koca cüsselerin içindeki o minik kalplerdeki ses, “Hayatı ve insanları seven herkes bu mesleği yapabilir” diyor. Aslında hepsi farklı meslek dallarında çalışıyor ve bir o kadar da büyük yeteneklere sahipler. Ama bu işi ailelerine katkı, okul harçlıklarını çıkarmak veya yeterli olmayan aylık maaşlarına ek gelir sağlamak için çalışıyorlar.

 

Hem öğretmen, hem şişme karakter

 

İşte size bir örnek… Adı Ersin Yürük ve 26 yaşında… Kendisi Ümraniye Çakmak İlköğretim Okulu’nda Fen Bilgisi öğretmenliği yapıyor. Okuldan arta kalan zamanlarını şişme karakter animatörlüğü yaparak geçiren Yürük, iki yıldır bu işi yaptığını ve büyük keyif aldığını söylüyor. Her meslek gibi bu mesleğin de bazı dezavantajları bulunduğu belirten Yürük, şişme karakter olmanın bazı kuralları olduğunu anlatıyor: “Bu işi yapabilmek için ilk olarak sevmek gerek. Çocukların, yaşlıların ve insanların sevilmesi şart. Bu iş sevgiyle yapılır. Şişme karakter uyumlu olmalı ki etrafına iyi bir sinerji oluştursun.”

 

Rüyasında şişme karakter iken çocuklara ders anlattı

 

Her iki mesleği dengelemeye çalıştığını, çoğu zaman uykusuz kaldığını ifade eden Yürük, unutamadığı rüyasını şöyle paylaşıyor: “Eğlenceli ve bir o kadar da konsantre olunması gereken bir iş bu aslına. Ama ben bunu fazla kaçırmış ve fazla adapte olmuşum ki rüyama kadar girmiş. Bir gece rüyamda kendimi şişme karakter iken okulda öğrencilerime ders anlatırken gördüm. Uyandığımda uzun bir müddet gülme krizi yaşadım.” 

 

Feshane’de şişme karakter olmak

 

Tiyatro sanatçısı Hüseyin Goncagül organizasyonu bünyesinde çalıştığını ve Ramazan’da Feshane’de olmaktan büyük keyif aldığını dile getiren Yürük, Feshane’de hem eğlendiklerini hem eğlendirdiklerini belirtiyor. Yürük şöyle devam ediyor: “Feshane gibi bir yerde bu işi yapmak bizi onurlandırıyor. Çünkü burada kendimizi çok özgür buluyoruz. Kapılar, koridorlar ve salonlar sanki bizi düşünerek yapılmış gibi. İnsanlar bazen bizi, bir arkadaş, bir kum torbası veya bir dost görebiliyor. Özellikle yaşlı teyzelerimiz bizden bazen çok korkuyor. Ama sonra onlara yakın ilgi gösterdiğimizde hemen gülmeye başlıyorlar. Bizim sevecen tavrımız insanların çekingen tavrını ortadan kaldırıyor. Hayatı ve insanları seven herkesi şişme karakter olmaya davet ediyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Polis Malzemeleri'nde En Güvenilir Adres Safari Sepeti
İyi Bir Haber Yazılımı Nasıl Olmalı
Ankara'da İmplant Tedavisi: Eksik Dişlere Kalıcı ve Doğal Çözüm
Denizli’nin En İyi Fizik Tedavi Doktorları ve Fizik Tedavi Hizmetleri
Cosskozmetik’ten İpek Kirpik ve Protez Tırnak Malzemeleri