Cemil Çiçek, Şişli Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının yeni anayasa konusundaki görüş ve önerilerini dinledi. Gerçekleştirilen toplantıya, ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, Ermeni Cemaati Patrik Vekili Aram Ateşyan, Musevi Hahambaşı İshak Haleva, Süryani-Katolik Cemaati lideri Yusuf Sağ, Süryani-Ortodoks Cemaati Patriği Yusuf Çetin de katılarak görüş ve düşüncelerini ifade ettiler.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in konuşması öncesinde bir konuşma yaparak, yeni anayasa önerilerini dile getirdi. Sarıgül, konuşmasında “Çağdaş medeni dünyanın vazgeçilmez ve ertelenemez kuralı olan temel hak ve özgürlükler, çağımız demokrasilerine uygun bir hukuk sistemi tarafından koruma altına alınmalıdır. Yeni anayasa devleti esas alan değil, insanı esas alan bir metin olmalıdır. Yeni anayasa eşitlik, adalet ve özgürlük kavramlarını temel değerler olarak kabul etmeli, yargı, devleti koruyan değil, hukuk düzenini koruyan bir yapıda olmalıdır” dedi.
Çiçek, yeni anayasanın çağdaş değerlere uygun, hak ve özgürlüklerin ön planda olduğu bir anayasa olması gerektiğini vurgulayarak, “Yeni anayasada bir uzlaşı olması lazım. 74 milyon yurttaşımızın benimseyebileceği bir anayasa çerçevesinde uzlaşı anayasası olan ortak bir metin ortaya çıkarmak zorundayız” dedi.