Hep sanat güneşi Zeki Müren'le karıştırıldı. Son olarak evinin bulunduğu Çakmaklı Mahallesi'nin Kıraç yerine Büyükçekmece'ye bağlanması için açılan imza kampanyasına destek verdi. Öldüğü halde imzası atılmış denilerek itiraz ettiler. Eline nüfus kağıdını alıp, "Ben Zeki Müren'in yaşıyorum" dedi. Şimdi mahalle halkıyla birlikte hukuki haklarını arayacak.
Zeki Müren, Büküçekmece Çakmaklı'da doğdu. Şu anda 64 yaşında. İki kızı, bir torunu var. Sanat Güneşi Zeki Müren ünlü olduktan sonra adaşıyla sürekli karıştırıldı. Ama onunla hiç tanışmadı. Askere gittiğinde şarkı söyletmek istediler. Birlik komutanı, diğer komutanlara "Ben de Zeki Müren askerlik yapıyor" diyordu. Aslında bundan biraz da sıkıldı ama Zeki Müren adını taşımanın hayatına getirdiği kolaylıklar da vardı. Vergi dairesine gittiğinde Zeki Müren kaydını görenler, "Sizi Zeki Bey mi gönderdi? Hemen yardımcı olalım" diyorlardı ve sıra beklemiyordu. Sanat güneşinin adaşı olmak bir çok yerde önünü açtı.
Bu sırada bir çok arkadaşı Zeki Müren'le tanışmasını önerdi hatta "Durumum iyi değil de, para iste' diyenler bile oldu. Hatta işi daha da ileri götürenler vardı: "Gel adını neonlara yazalım. Zeki Müren, mecburen gelip bizimle pazarlık yapar. En az 60 bin lira alırız" önerisinde bulunanlar oldu. Çakmaklı doğumlu Zeki Müren bunların hiç birine kulak asmadı. Tekstil fabrikalarında çalışıp, çocuklarını büyüttü, emekli oldu. Yakınları, sesinin güzel olduğunu söylüyorlar. Ama o bunu kabul etmiyor. Zeki Müren'le tanışmadığına biraz pişman. Çünkü onun şarkılarını zevkle dinliyor.
SADECE İSMİM AYNI
Büyükçekmece'ye bağlı Çakmaklı Köyü, mahalle olduktan sonra, İstanbul Büyükşehir Belediye sınırlarının genişmesiyle AKP'li Kıraç Belediyesi'ne bağlandı. Bunun üzerine Büyükçekmece Belediyesi itirazlarda bulunarak konuyu mahkemeye taşıdı. Mahallenin Büyükçekmece'de kalmasını isteyenlerin topladığı imzalar arasındaki Zeki Müren adı ortalığı birbirine kattı. Bu kadar da sahtecilik olmazdı. Bunun üzerine işçi emeklisi Zeki Müren, nüfus kağıdını eline alıp, "Vallahi ben Zeki Müren'in, imza benim" diye derdini anlatmaya çalıştı.
HÜRRİYET