Yazın nasıl beslenmeli?

Sıcak havalarda beslenme şekli önemli. Sıcak havalarda bünyeyi nasıl korumalı?

Sıcak havalarda beslenme şekli önemli. Besin zehirlenmelerine müsait aylarda vücudu nasıl korumalı? Aydın Sağlık Müdürü Vekili Dr. Faruk Aydın, sağlıklı beslenme yolunda önemli açıklamalarda bulundu. Buna göre en sağlıklı beslenme sebze ve meyve ağırlıklı beslenme şekli.

Bozulma riski en yüksek gıdalar ise şunlar:

Süt ve süt ürünleri, kremalı yiyecekler, tavuk mamulleri, mayonezli, yumurtalı gıdalar, pişirilmiş fakat uygun koşullarda saklanmayan etler, deniz ürünleri.

Besin zehirlenmelerinden korunmak için neler yapılmalı?

Besinler hazırlanma aşamasında yeteri kadar ısıtılmalı.
Besinler pişirildikten bir saat içinde tüketilmesi gerekiyor.
Yiyecek ve içecekler mümkün olduğunca açıkta bırakılmamalıdır.
Sebzeler ve meyveler tüketilmeden öne mutlaka bol su ile yıkanmalıdır.
Etler iyice pişirilmelidir.
Alış veriş yaparken yiyeceklerin son kullanma tarihleri dikkate alınarak satın alınmalıdır.
Yiyecekler tekrar ısıtıldığında kaynama noktasına kadar ısıtılmalıdır.
Mutfak ve kilerlerin temizliğine hassasiyet gösterilmelidir.
Mevsime uygun sebze ve meyve tüketilmelidir.

Besin zehirlenmesin karşı ne alınmalı?

Enerji açığını kapatmak için şekerli besinler ve yine gereksinimi karşılamak için bol miktarda sıvı alınmalıdır.
Tuzlu kraker, çorbalar, yoğurt, pirinç lapası gibi yiyecekler yeme kolaylığı açısından faydalı olabilir.
Ancak ev koşullarında kaybedilen sıvı yerine konamıyorsa ve ateş yükselmişse hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulası gerekiR.

internethaber
 
 
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Tanrı heykellerine natoteknolojili koruma
İstanbul`a Gelen Turist Sayısı Azaldı
Türkiye turizm potansiyelinde ilk onda
Turizmde en çok tercih ve şikayet edilen 2. ülkeyiz
Kartalkaya sezona hazır