Süper Lig’de Alt Sıralarda İşler Karıştı

Süper Lig’de Alt Sıralarda İşler Karıştı

Süper Lig’de Alt Sıralarda İşler Karıştı

 

Süper Lig’in 2023/2024 sezonu, beklenenden çok daha heyecanlı geçiyor. Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışı, son haftalara kadar devam ediyor. Bunun yanı sıra Süper Lig fikstürü dikkate alındığında asıl mücadelenin alt sıralarda olduğunu söylemeliyiz.

İstanbulspor Ligden Düşen İlk Takım Oldu

2022/2023 sezonu sonunda mucizevi bir şekilde ligde kalan İstanbulspor, aynı başarıyı bu kez gösteremedi. Sarı siyahlı takımın ligdeki diğer takımlara kıyasla daha zayıf bir kadrosunun olduğu aşikardı. Buna ek olarak teknik direktör ve yönetim istikrarsızlığı, alınan puan silme cezası eklenince takımın ligde kalması imkansız hale geldi.

Süper Lig fikstürü dikkate alındığında İstanbulspor’un 37 maçta dört galibiyet, yedi beraberlik ve 26 mağlubiyet ile son sıraya demir attığını söylemek mümkün hale gelir. Sarı siyahlı takımın üç puanı TFF kararıyla silindi.

Pendikspor İçin İşler Yolunda Gitmedi

Süper Lig’in yeni temsilcilerinden Pendikspor’un ligde kalma ihtimali zayıf gözüküyordu. İstanbul temsilcisi, güçlü bir kadro kuramamıştı. Pendikspor lig fikstürü 2024 istatistikleri;

  • 9 galibiyet,
  • 10 beraberlik,
  • 18 mağlubiyet,
  • Atılan gol 42,
  • Yenen gol 72 şeklindedir.

Kırmızı beyazlı takım, topladığı 37 puanla 19’uncu sıraya yerleşerek Süper Lig’e veda etti.

Karagümrük Başarısız Bir Sezon Geçirdi

Süper Lig’in dişli takımlarından biri olan Karagümrük, 2023/2024 sezonuna sıkıntılı başladı. Maddi sorunlar yüzünden istenilen kadro kurulamadı. İstanbul temsilcisi lig fikstürü 2024 istatistikleri,

  • 9 galibiyet,
  • 10 beraberlik,
  • 18 mağlubiyet,
  • Atılan gol 46,
  • Yenen gol 52 şeklindedir.

Karagümrük, 37 haftada topladığı 37 puanla ligin 18’inci sırasında kendine yer buldu. O da bir mucize gerçekleşmediği takdirde lige veda eden bir diğer takım olacak.

Hatayspor Taraftarlarını Üzdü

Süper Lig fikstürü 2024, Hatayspor için bir hayli zor geçti. Bordo beyazlı takım, 6 Şubat 2023 depremi dolayısıyla yaralarını sarmakta bir hayli zorlandı. Sezon boyunca tüm iç saha maçlarını Mersin’de oynadı. Hatayspor lig fikstürü 2024 istatistikleri dikkate alındığında takımın 37 haftada 38 puan topladığını söyleyebiliriz. Bu durum, deprem felaketiyle sarsılan takımın yüksek ihtimalle Süper Lig’e veda edeceğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.