Tüp bebek tedavisinin başarı oranı
Tüp bebek tedavisinin başarı oranı
Tüp bebek tedavisinin başarı oranı
Tüp bebek tedavisinin başarı oranı birçok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Ancak başarı oranının genel olarak üçte bir olduğu söylenebilir. 30 yaş altı kadınlarda başarı oranı E-50 iken ileri yaşlarda -20 civarındadır. Sonraki aşamalarda geliştirilen tekniklerle tüm tüp bebek denemelerinin başarılı olması beklenmektedir.
Kadın yaşı,
Açıklanamayan kısırlık,
Sperm kalitesi ve miktarı,
Yumurtalık rezerv durumu,
Fallop tüpleri ve rahim durumu,
Endometriozis rahim ve miyom varlığı yumurtanın rahime yapışmasını engellemesi,
Alkol ve tütün kullanımı,
Aşırı ağırlık, gibi psikolojik stresörler
Başarı Oranı Nasıl Artırılır
İzmir tüp bebek tedavisinin başarı oranını artırmada yumurta ve sperm kalitesinin yanı sıra laboratuvar ortamının da önemli etkisi vardır. Doktorların tecrübesi ve embriyoloji laboratuvarının yüksek donanımı başarı oranını ortalama olarak artırmaktadır. Çiftin tıbbi geçmişini ve sorunlarını iyice değerlendirmek, doğru ilaçları kullanmak ve doğru tedaviyi belirlemek önemlidir. Bununla birlikte, embriyoların rahme doğru uyarılması, toplanması ve yerleştirilmesi de canlı doğum oranlarını önemli ölçüde artırır.
Embriyoların Dondurulması: Hamilelik şansını artıran önemli faktörlerden biri de kaliteli embriyoların dondurulması ve saklanmasıdır. Yumurta toplama sırasında rahim içi transfer gerçekleşmese de kaliteli embriyolar seçilecektir. Bu dondurulan ve dondurulan embriyolar sayesinde tüp bebek tedavisinin başarısız olması durumunda kadınların hormon tedavisi ile yumurta alma işlemine gerek kalmamaktadır. Embriyolar, kadının yaşı ilerledikçe bile kalitelerini korurlar; Bu hamilelik şansını arttırır.
Pre-implantasyon Genetik Tanı Testi (PGT): Hamilelik şansını artıran önemli faktörlerden biri de kaliteli embriyoların dondurulması ve saklanmasıdır. Yumurta toplama sırasında rahim içi transfer gerçekleşmese de kaliteli embriyolar seçilecektir. Bu dondurulan ve dondurulan embriyolar sayesinde tüp bebek tedavisinin başarısız olması durumunda kadınların hormon tedavisi ile yumurta alma işlemine gerek kalmamaktadır. Embriyolar, kadının yaşı ilerledikçe bile kalitelerini korurlar; Bu hamilelik şansını arttırır.
Blastosist Transferi: Embriyo gelişiminin 5. veya 6. gününe blastosist dönemi denir. Blastosist transferinin asıl amacı tutunma olasılığı en yüksek olan embriyoları seçmektir; Embriyo transferi daha erken yapılmaz çünkü bu aşamadaki embriyoların yapışması daha olasıdır. Bu anlamda bu aşamaya kadar kalitesiz embriyolar ortaya çıkarılmakta ve en kaliteli embriyolar ile işleme devam etmektedir. Sadece 1 veya 2 yüksek kaliteli embriyonun transfer edilmesi üçüz riskini azaltır ve gebelik şansını artırır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.