Tutuklu sanıkların kimlik tespit işlemi sona erdi
Veli Küçük: "Sabıkasızım"
Ergenekon davasında 46 tutuklu sanığın kimlik tespiti sona erdi.
Silivri Cezaevi'nde devam eden Ergenekon davasının ikinci duruşmasında tutuklu sanıkların kimlik tespiti sona erdi. Aylık kazancının 40-50 bin YTL olduğunu söyleyen sanık Hayrettin Ertekin, emekli maaşını Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını ifade etti.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu 46 sanığın kimlik tepiti yapıldı. 4 çocuk babası olduğunu belirten Doğu Perinçek, eğitimini 'doktora' olarak söyledi. İşçi Partisi Genel Başkanlığı yaptığını ifade eden Perinçek, aylık gelirinin 3 bin YTL olduğunu, bunun haricinde telif gelirlerinin de bulunduğunu belirtti.
Kimlik tespiti sırasında mahkeme heyeti ile bazı sanıklar arasında gülüşmelere neden olan şu diyaloglar yaşandı;
Kuyumcu Hayrettin Ertekin: Evliyim, çok sevdiğim bir eşim var ve bir de çocuğum var.
Mahkeme Başkanı: Çocuğunuz hakkında bir şey söylemediniz.
VELİ KÜÇÜK: "SABIKASIZIM"
Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, duruşmada verdiği ifadede sabıkasının olmadığını söyledi. 3 bin 200 YTL maaş aldığını belirtti.
Ergenekon tutuklusu Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, duruşmada verdiği ifadede sabıkasının olmadığını söyledi. 3 bin 200 YTL maaş aldığını belirten Küçük, bir güvenlik şirketinde yüzde 20 hissesinin olduğunu ifade etti.
Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon duruşmasında kimlik tespitleri yapılıyor. Davanın tutuklu sanığı Veli Küçük, herhangi bir sabıkasının bulunmadığını belirtti.
Kendisini "Emekli General" olarak tanıtan Küçük, evli ve bir çocuk babası olduğunu ifade etti. 3 bin 200 YTL maaş aldığını söyleyen Küçük, bir güvenlik şirketinde yüzde 20 oranında ortaklığı bulunduğunu, ancak şirketin zarar etmesi nedeniyle buradan bir geliri olmadığını dile getirdi.
Bu arada, kimlik tespitleri sırasında ilginç diyaloglar yaşandı. Sanıklardan Emin Gürses, 3 bin YTL olan maaşına gelen 300-400 YTL zammı da ev sahibinin istediğini ifade etmesi salonda gülüşmelere neden oldu.
Kimlik tespiti yapılan sanıklardan Oktay Yıldırım, 1971 doğumlu olduğunu, İstanbul'da eşi ve 2 çocuğuyla oturduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden harp malulü sıfatıyla emekli olduğunu ve 1100 YTL emekli maaşı bulunduğunu söyledi.
Muzaffer Tekin, Kara Harp Okulu'ndan mezun olduğunu ve şu anda 1500 YTL gazi maaşı aldığını belirterek, daha önce petrol ve tekstil işi yaptığını anlattı.
Hüseyin Gazi Güler, yüksekokul mezunu olduğunu belirterek, 17 aydır tutuklu bulunduğu için yazılım geliştiren şirketinin kapandığını bildirdi. SSK emeklisi olduğunu dile getiren Güler, 750 YTL maaş aldığını kaydetti.
Halil Behiç Gürcihan, serbest gazeteci olduğunu, tutuklu bulunduğu için şu an bir iş yapmadığını ve aylık geliri de olmadığını söyledi.
Ergun Poyraz da yazar olduğunu ve aylık 1500 YTL olan gelirinin kitaplarının satış durumuna göre arttığını belirtti. Kimlik tespiti sırasında adresi sorulan Poyraz, şu anda bir evi bulunmadığını ifade ederek, ''Evim yok, adresim Silivri Cezaevi. Ankara Çayyolu'nda evim vardı, korumalarımla yaşıyordum. Cazevine girince eşyalarım sevabına fakirlere dağıtıldı. Avukatımın adresini vereyim'' dedi.
Aydın Yüksek, kimlik tespiti sırasında televizyonlarda terörist kabul edilince ev sahibinin isteği üzerine evini boşalttığını ve evsiz kaldıklarını anlattı. Yüksek, şirketlere danışmanlık yaptığını, aylık gelirinin de 3 bin YTL olduğunu belirtti.
Fikret Emek, emekli asker olduğunu belirterek, gazi statüsünde 2 bin 500 YTL aylık maaş aldığını bildirdi.
Zekeriya Öztürk, Harp Okulu'ndan mezun olduğunu, 1000 YTL emekli maaşının yanı sıra köşe yazarlığı yaptığı dönemde 2 bin 500 YTL maaş aldığını belirtti. Öztürk, ev adresinin sorulması üzerine de yeni evlendiği gazeteci yazar Güler Kömürcü'nün adresini verdi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.