Yerli Turistlerin İstanbul Keyfi
2016 yılında gerçekleşen turizm çöküşünün 2017’de de etkileri sürecek olduğu gibi
2016 yılında gerçekleşen turizm çöküşünün 2017’de de etkileri sürecek olduğu gibi, daha da fazla artmasından korkulmakla beraber, yabancı turist ziyaretindeki azalışın getirdiği zararı, yerli turiste yönelmek zorunda hisseden tesisler tarafından en azından maliyet marjı kapatılmaya çalışılıyor. Yerli turistin harcama kapasitesinin yüksekliği de avantaj.
Türkiye’nin havalimanı olan tüm illerinden direkt uçuş ağı bulunan İstanbul, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarıyla; gerek iş ve eğitim amacıyla gelenler, gerekse transit aktarma yolcuları kadar yerli turisti de ağırlıyor. İstanbul’a turistik amaçla gelenlerin şehir içinde ulaşım için en çok kullandıkları yöntem ise her zevke ve bütçeye uygun zengin seçenekleriyle kiralık arabalar.
Kendi şehrinden uçakla gelen bir yolcu, İstanbul Atatürk Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak Yeşilköy’den herhangi bir ek taşıta, toplu taşıma aracına ya da ticari taksiye binmeksizin oteline veya görmek istediği bölgelere seyahat edebiliyor. Kiralık arabanın verdiği ulaşım konforunu bir yerden bir yere gitmek kadar, araç içinde manzara izlemek için de kullanmak isteyen sürücülerin tercihi sahil yolundan şehir merkezine ulaşmak oluyor. Yeşilköy sahil yolundan, Tarihi yarım adada Sirkeci - Eminönü hattına kadar hiçbir yere sapmadan araçla gelmek mümkün. Burada manzaranın tadını çıkarttıktan sonra, Sultanahmet, Ayasofya, Süleymaniye Camii, Yerebatan Sarayı, Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı gibi turistik noktalar yürüyerek gezilebiliyor.
İlçemiz Şişli de özellikle iş ziyaretleri için en çok ziyaret edilen bölgelerden. Mecidiyeköy, Pangaaltı, Osmanbey hattı Şişli’nin en yoğun bölgesi oluyor. Yine birçok şirketin burada Şişli araç kiralama ofisleri bulunuyor. Uçak bileti satış acenteleri, yurt dışı vize hizmetleri ofisleri, oteller ve turizm acentelerinin de yoğun olduğu bu bölge, şehir dışı konukların uğrak noktası.
Galata Köprüsü’nü araçla geçip, park ettikten sonra; Tünelden İstiklal Caddesi’ne giden yerli turistler, kısa bir Taksim turu’ndan sonra geri dönerek Galata Kulesi’ni ziyaret ediyor, araçlarını geri almak için salına salına yokuştan inerek tekrar Haliç’e ulaşıyor. Buradan araba kiralama ile edindikleri araçlarına binerek, Tophane, Kabataş sahil hattından Beşiktaş’a, oradan da Yıldız üzeri Boğaziçi Köprüsü’ne ulaşıyorlar. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak ismi değiştirilen köprüden karşıya geçme imkanına sahip olunduğu gibi, Anadolu yakası pas geçilerek Avrupa yakası gezisi yapmaya devam etmek de mümkün.
Şişli, Beşiktaş, Sarıyer ilçeleri sınırları içinde gezilip görülecek onlarca yer, araçla oldukça yakın mesafede kalıyor. Yoğun iş çıkışı trafiğine kalmadan gezilen bölgeden sonra ver elini sahil diyenlerin sıradaki durakları ise Kilyos sahili yönü oluyor. Zekeriyaköy üzerinden ya da sahilden geçilen bu bölgede de İstanbul’un diğer turistik noktaları gezildikten sonra, kara yoluyla bu sefer TEM üzerinden Atatürk Havalimanı’na hızla geri dönülüyor. Kiralık araç teslim edilip, bagaj işlemleri gerçekleştirildikten sonra ver elini memleket diye, keyifli bir hafta sonu tamamlanıyor ve İstanbul gezisi sonlandırılıyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.